Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Collegiale consultatie en coaching

Een model voor het coachingsgesprek

Paperback Nederlands 2004 9789024416783
Voormalig top 100Totaal 23 dagen
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

'Waar twee wandelen, is er een de leraar', is een oud gezegde. Bij collegiale consultatie roept de consultvrager hulp en advies in van een deskundige collega. De consultvrager kan een volgende keer zelf de consultgever zijn.

Deze werkwijze vraagt om een stevig netwerk in en buiten de organisatie. Daarnaast moeten consultvrager en consultgever zich een aantal gespreksvaardigheden eigen maken die helpen om een goed gestructureerd gesprek te voeren. Op deze wijze kan collegiale consultatie een niet meer weg te denken, relatief eenvoudige en goedkope methodiek worden die gehanteerd wordt naast andere begeleidingsvormen zoals coaching, mentoring en intervisie.

Hendriksen beschrijft in dit praktijkboek mogelijkheden om collegiale consultatie tot systematisch geheel te ontwikkelen. Het boek bevat een groot aantal oefeningen die als een complete training worden aangeboden. Tevens wordt ieder hoofdstuk besloten met een checklist en een aantal voorbeelden. 'Collegiale consultatie' is geschreven voor een breed publiek, profit zowel als non-profit. Trainers en opleiders, managers en staffunctionarissen (bijvoorbeeld in het personeelswerk), coaches, docenten en studenten kunnen hun voordeel doen met deze inzichtelijk en praktisch uitgewerkte methode.

Specificaties

ISBN13:9789024416783
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:112
Uitgever:Boom
Druk:0
Verschijningsdatum:6-2-2009
Serie:PM reeks

Lezersrecensies

3.5 van de 5
4 stemmen
1
0
3
0
0

Over Jeroen Hendriksen

Jeroen Hendriksen is zelfstandig personal coach en trainer. Na langdurige ervaring als manager houdt hij zich momenteel vooral bezig met het opleiden van coaches, team- en organisatieontwikkeling en intervisietrainingen. Zijn belangrijkste aandachtspunt is het faciliteren van leren. Eerder publiceerde hij bij Uitgeverij Nelissen over intervisie, collegiale consultatie, leerstijlen en andere begeleidingsactiviteiten.

Andere boeken door Jeroen Hendriksen

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Collegiale consultatie: achtergronden en mogelijkheden
2. Netwerken, de toegevoegde waarde bij consultatie
3. Die verschrikkelijk eenvoudige communicatie
4. De dialoog in balans
5. Collegia consultatie oefenen en trainen

Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Collegiale consultatie en coaching