Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Oplossingsgericht werken in HRM

Een methodiek voor de professional

Paperback Nederlands 2010 9789024418589
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Het vak van HR-professionals vraagt om het snel inschatten van situaties en het kiezen van de juiste aanpak om doelen te bereiken. Met de oplossingsgerichte methode bereik je deze doelen op een snelle, effectieve en plezierige manier.

De oplossingsgerichte aanpak is een innovatieve veranderbenadering, die de kortste route naar het gewenste succes neemt. Bij oplossingsgericht werken gaat het erom problemen te onderkennen om vervolgens de gewenste situatie in levendige, positieve, concrete en resultaatgerichte taal te beschrijven en uit te vinden wat werkt om die gewenste toekomst te bereiken.

'Oplossingsgericht werken in HRM' werkt uit hoe professionals de oplossingsgerichte aanpak kunnen gebruiken bij adviseren, sturen, instrueren, werken met teams en in verandertrajecten. Het boek reikt ook aan hoe de oplossingsgerichte mindset benut kan worden in de inhoud van HRM, zoals in selectie, beoordeling, beloning en uitstroom. Het biedt veel praktische handvatten. Daarnaast worden zichtbare wetenschappelijke verschuivingen in de psychologie beschreven, die relevant zijn voor de ontwikkeling van de oplossingsgerichte mindset.

Het boek is bedoeld voor interne en externe HR-professionals.

Specificaties

ISBN13:9789024418589
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:181
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:8-6-2010

Expertrecensies (1)

recensie
Oplossingsgericht werken in HRM
Hilde Veraart-Maas | 12 augustus 2010
De oplossingsgerichte methode is een effectieve manier om HR-beleid en –instrumenten succesgericht in te zetten. Nu ligt er een boek dat zich specifiek op de toepassingsmogelijkheden voor HRM richt. 'Oplossingsgericht werken in HRM' van Gwenda Schlundt Bodien. Het hele boek ademt de deskundigheid en ervaring van de auteur.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Gwenda Schlundt Bodien

Gwenda Schlundt Bodien is zelfstandig gevestigd trainer, coach en auteur vanuit Bureau voor Oplossingsgericht Werken. De rode draad in haar activiteiten is ontdekken wat werkt: de oplossingsgerichte veranderbenadering, zelfdeterminatietheorie en positieve psychologie zijn daarbij belangrijke inspiratiebronnen. Ze heeft diverse boeken daarover geschreven en heeft samen met Coert Visser NOAM, het Netwerk voor Oplossingsgericht Adviseren en Managen, opgericht (www.noam.nu). Gwenda's blog: www.oplossingsgerichtwerken.blogspot.com

Andere boeken door Gwenda Schlundt Bodien

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Oplossingsgericht werken in HRM