Managementboek.nl gebruikt cookies.

Ja zeggen Ja doen

Nederlandstalig | Paperback
(15)
Verkooppositie: #2791
14 dagen in de top 100
Onze prijs: € 23,50
Vandaag voor 23:00 uur besteld,
morgen in huis.

Ook verkrijgbaar als

Video

Samenvatting

Verandering is constant aanwezig. Dat merk je op de werkvloer en in je persoonlijke leven. Maar waarom is er dan zo veel weerstand tegen, waarom zeggen mensen JA en doen ze NEE? En nog interessanter: wat kun je daaraan doen, als leidinggevende?

Dit boek reikt je op luchtige wijze aan hoe je naar JA zeggen JA doen komt. Wij zoeken de oplossing niet in systemen en structuren. Wij zoeken die in...Toon volledige samenvatting

Inhoudsopgave

Voorwoord door Jan van Setten
In Leiding
De Van hokjes naar puzzelstukjesmethodiek uiteengezet

Deel 1 Organisatieverandering van binnenuit
1 Hoe kan het wel?
-Een ander perspectief
2 Bij ons kan dat niet
-Wat niet kan, is nog nooit gebeurd
3 Spannend!?
-Samen door de weerstand heen

Deel 2 Ik als mens
4 De keuze is reuze
-… help ik kan niet kiezen …
5 Eigenlijk, op zich en in principe
-Heldere taal – wat wil je nu echt en waarom zeg je dat niet?
6 Dit wil ik niet
-… en dat juist wel
7 Dit kan ik niet
-De kracht van toegeven iets niet te kunnen

Deel 3 Ik als leider
8 Controle is goed, vertrouwen is beter
-Bouwen aan vertrouwen in actie
9 Goed voorbeeld doet volgen, slecht ook
-Mensen doen wat je doet, niet wat je zegt
10 Alleen een hond heeft een baas
-Risico nemen, richting geven en ruimte bieden
11 Het gesprek aangaan
-Praten over wat er echt toe doet
12 Ruimte doet wonderen
-Het spel van ruimte geven en nemen
13 Ik zie, ik zie wat jij niet ziet
-Ongekend natuurlijk talent

Deel 4 Wij als geheel
14 Toegevoegde waarde
-De juiste medewerker op de juiste plek
15 Het spel van de puzzel
-Flexibiliteit is noodzaak
16 Alles valt op zijn plaats
-… en blijft bewegen

Uitgebreid stappenplan
Van hokjes naar puzzelstukjes
Onze dank gaat uit naar

Specificaties

EAN:9789024423569
Taal:Nederlandstalig
Bindwijze:Paperback, 192 blz.
Uitgever:Boom Uitgevers Amsterdam
Druk:1e druk, 2018

Over Judith Webber

Judith Webber prikkelt graag jouw intrinsieke motivatie, ze inspireert je om te kiezen voor waar jij warm voor loopt, zodat je daarmee andere vlammetjes kunt aansteken. Want alleen als mensen echt van binnenuit gemotiveerd zijn, blijven ze duurzaam in beweging, is haar visie. Judith brengt dit vol vuur over als schrijver, business-coach en motiverende spreker.

Zie ook www.jazeggenjadoen.nl

Judith Webber heeft een website op
https://www.purehuman.nl.

Over Hilko de Boer

Hilko de Boer is naast concerncontroller bij een gemeente werkzaam als ondernemer. Hij spreekt op seminars en kennisdagen waarin innovatie en veranderen centraal staan.

Zie ook www.jazeggenjadoen.nl

Hilko de Boer heeft een website op
https://finolia.nl/.

Lezersrecensies

Onvoldoende gemotiveerd

05-12-2018 | G. de Jager

Een nieuwe methode en zienswijze heeft direct mijn aandacht en toets ik op haalbaarheid, blijvende impact en transitionele mogelijkheden. Het boek van Webber valt hier voor mij niet onder.

Intrinsieke motivatie kan alleen worden bereikt door excentrieke motivatie, waarmee het een 'deliberate practice' wordt. Het één sluit het ander niet uit. Het boek Ja Zeggen, Ja doen doet oppervlakkig aan en bereikt geen broodnodige diepte om de werkelijke transitie te kunnen maken - een gemiste kans.

Een rondgang op internet leerde mij dat één van de trainers op dit platform 5 sterren heeft gegeven met bijbehorende recensie.

Tip: Geef bij een eigen recensie altijd aan dat je als trainer bent verbonden aan dit boek.

Mens zijn als kracht in organisaties

12-11-2018 | M. Buren

Lees recensie >
Het mooie van dit boek is dat het niet alleen om de methode gaat. De methode wordt n.l. maar heel kort beschreven. Waar gaat het dan wel over? Verandering valt of staat met de context en hoe je het aanbied en hoe open de ontvanger hiervoor staat! Maar hoe krijg je de ontvanger open voor verandering?

De schrijvers hebben het heel goed begrepen. Je kan nog zoveel theorieën aanbieden en mensen als een aap een kunstje laten doen. Maar als ze het niet vanuit oprechte interesse doen, heb je ook niks aan een methode. Dan gaan ze niet meer, harder, beter of fijner werken. Integendeel!

Het boek omschrijft hoe je mensen echt kan laten bewegen en veranderen van binnenuit. Daar ligt de kracht van ons mens zijn. Hoe meer we moeten conformeren aan wat de buitenwereld van ons verlangd, hoe minder we bij onszelf blijven en dus niet kunnen geven wat we echt te geven hebben.

Eigenlijk zegt het boek: "De kracht zit niet in de methode maar in de mensen!"

Ja, lees dit boek!

12-11-2018 | L.C.J. van Woerden

Lees recensie >
Ja zeggen Ja doen is qua vormgeving én inhoud een inspirerend boek. Judith en Hilko zijn er in geslaagd om op een heldere en leuke manier hun visie op persoonlijke en organisatie verandering te beschrijven.

Met een positieve mindset kun je veel bereiken. We weten allemaal dat werken vanuit je talenten energie geeft, en dat het uitvoeren van werkzaamheden waar je geen talent voor hebt je energie kost.

Een echte eye-opener voor mij was de uitspraak dat het niet gebruiken van je talenten ook energie kost. En dat herken ik bij mezelf.

Naast Ja zeggen en Ja doen wordt ook aandacht besteed aan Nee zeggen en Nee doen. En dat is voor sommigen mensen nog veel lastiger. Want, als je geen nee kunt zeggen, wat is je ja dan waard.

Kortom een boek voor iedereen die het beste uit zichzelf en anderen wil halen.

Oude wijn in nieuwe zakken

10-11-2018 | M.E. Koers

Lees recensie >
Ja zeggen Ja doen is een mooi vormgegeven boek wat gemakkelijk leest; echter - de voorgestelde dialoog en de methode van Hokjes naar Puzzelstukjes (VHNP) in dit boek worden al decennia lang beschreven, besproken en toegepast door vele anderen, denk aan:

* Theory-U van Otto Scharmer
* Verwachtingsmodel van Vroom
* Kernkwadrant van Ofman
* Piramide van Maslow
* Integrale model van Wilber
etc

Velen hebben van bovenstaande theorieën delen gebruikt om tot methoden te komen waar VHNP ook onder valt.

De methode VHNP is als het 'geeltjes-systeem' en daarmee gebaseerd op een structuur om tot antwoorden te komen. Ja zeggen Ja doen is daarmee één van de vele andere methoden met gelijke strekking, maw, niets nieuws onder de zon.

Benoemen, waarderen, ontwikkelen

12-12-2018 | M. Leenders

Lees recensie >
Aansprekende voorbeelden over hoe mensen in organisaties vaak met veranderingen omgaan. Het is de kunst om dat zonder oordeel te benoemen, de inbreng van eenieder te waarderen en daarmee ruimte te bieden voor ontwikkeling. Dit boek geeft daarvoor zoals gezegd aansprekende voorbeelden en tips. Zeker de moeite waard om dit boek eens rustig te lezen en je te laten inspireren voor verdere ontwikkeling van jouw organisatie.

Inspireert om je talenten te benutten

12-12-2018 | C. Rutten

Lees recensie >
Een inspirerend boek wat heerlijk wegleest!

Mooi om te zien hoe twee mensen met een verschillende achtergrond de overtuiging delen dat we samen beter af zijn als een ieder zijn talenten optimaal kan benutten.

Het heeft mij gesterkt in mijn streven om vooral dat op te zoeken waar ik energie van krijg. En me niet schuldig te voelen als dat buiten mijn 'hokje' valt. Tegelijkertijd heeft het mijn schroom weggenomen om het kenbaar te maken als ik ergens juist geen energie van krijg. Immers, daar kan een collega juist weer goed in zijn.

Kortom, een boek wat je positieve energie geeft. Een absolute aanrader!

Stap uit het programma, uit het systeem

29-11-2018 | A. Wesselius

Lees recensie >
Doe jij ook wel eens iets wat je eigenlijk niet wil? Natuurlijk, dat doe we allemaal.

De bedoeling van dit boek is dat we daar maar eens mee stoppen. Zeker op de werkvloer.

Het boek geeft inzicht in je eigen motivatie, waar je goed in bent en ook waar je niet goed in bent (non-talenten).

Er zijn natuurlijk altijd dingen waar we niet goed in zijn, maar dan voornamelijk omdat de ervaring mist. Maar als we er al 100 keer energie in steken en we er nog niet tevreden mee zijn, waarom zouden we er dan mee doorgaan?

Om antwoorden te vinden op dat soort vragen, hoe het gedrag te veranderen of te verleggen en hoe dit nieuwe energie kan opleveren is dit boek een heel inspirerend middel.

Judith en Hilko schrijven alsof ze bij je aan de tafel zitten. Moeiteloos lezen noem ik dat.

Recensies (8)

Recensie door Peter de Roode 

In dit boek beschrijven de auteurs hun methodiek om de zachte kant van veranderingen te beschrijven. Helaas is het echter geen methodiek geworden maar een aaneenschakeling van common sense en eigen praktijkervaringen van de auteurs.

In de inleiding wordt vermeld dat het uitgangspunt van het boek de gespreksmethodiek ‘Van hokje naar puzzelstukjes’ is. Een methodiek waar de auteurs gedurende vijf jaar goede ervaringen mee hebben opgedaan. Continu wordt er in het boek naar die methodiek verwezen zodat je als lezer nieuwsgierig wordt waar dat dan precies over gaat. De teleurstelling is echter groot wanneer in het allerlaatste hoofdstuk onder het kopje ‘Uitgebreid stappenplan- Van hokjes naar puzzelstukjes’ de aangekondigde gespreksmethodiek in twee bladzijden wordt beschreven. Maar het is niet alleen de kwantiteit die niet op orde is, de kwaliteit ontbreekt ook. De auteurs hebben een metafoor bedacht: van hokje naar puzzelstukjes waarbij het puzzelstukje staat voor zowel het hokje maar met instulpingen (non-talenten) en uitstulpingen (talenten). De gehele gespreksmethodiek bestaat vervolgens uit de vragen wat je talenten zijn en wat je non-talenten zijn. Maar dit is geen gespreksmethodiek, in een methodiek zit een opbouw, maar die is hier niet aanwezig. Het betreft inhoudelijke vragen, dat is geen methodiek.

Beide auteurs hebben de nodige ervaring in zowel de profit als de non-profit. Geven goede voorbeelden maar op de een of andere manier ‘pakt’ het niet. Ik denk dat dit te maken heeft dat er iets ontbreekt als een samenvatting, een theorie, een schema of een organizer. Nu wordt er veel informatie gegeven, maar de kern kunnen we niet vasthouden als lezer omdat die niet wordt weer weergegeven.
Daarmee is het boek helaas verworden tot een opsomming van goed bedoelde tips en veel common sense die lezers ook bij het koffiezetapparaat van hun eigen bedrijf hadden kunnen vernemen. De diepgang ontbreekt, het echte ‘aha-moment’, dat je als lezer denkt: hier ga ik iets mee doen. Bijvoorbeeld een verrassend vragenlijstje, een aanpak voor op de werkvloer, etc.

Het zijn te veel open deuren waardoor ik mijn aandacht al snel kwijt raakte. Jammer, hier had veel meer ingezeten met goede begeleiding. Aan de lay-out lag het in ieder geval niet, want die was dik in orde.

Drs. Peter de Roode is zelfstandig adviseur en trainer. Hij ondersteunt organisaties bij het invoeren van grootschalige veranderingen waarbij gedragsverandering centraal staat. Hij is auteur van de boeken Meegaan of dwarsliggenWerkvormen voor managers en Leidinggeven kun je zelf. Samen met meerdere auteurs schreef hij onder red. van Rob van Es het boek Praktijkboek Veranderdiagnose en samen met Peter van den Boomschreef hij Theatervoorstellingen in organisaties. Naast zijn schrijfactiviteiten is hij spreker en organiseert hij trainingen en seminars over actuele managementthema's.

Drs. Peter de Roode is zelfstandig adviseur en trainer. Hij ondersteunt organisaties bij het invoeren van grootschalige veranderingen waarbij gedragsverandering centraal staat. Hij is auteur van de boeken 'Meegaan of dwarsliggen' (2006) 'Werkvormen voor managers' (2010) en ‘Leidinggeven kun je zelf!’ (2012). Samen met meerdere auteurs schreef hij onder red. van Rob van Es het boek ‘Praktijkboek Veranderdiagnose’ (2013) en schreef hij samen met Peter van den Boom het boek ‘Theatervoorstellingen in organisaties’ (2015). Naast zijn schrijfactiviteiten organiseert hij trainingen en seminars over actuele managementthema's.