Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Praktische gespreksvoering

Basisvaardigheden voor sociale opleidingen

Paperback Nederlands 2019 9789024426911
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Praktische gespreksvoering bevat de basisvaardigheden voor een goede aanpak van verschillende tweegesprekken. Studenten ontdekken stap voor stap hoe zij gesprekken zoals kennismaking en een slechtnieuwsgesprek efficiënt kunnen opbouwen.

Het boek bevat veel praktische voorbeelden en tips die studenten direct in de praktijk kunnen brengen. Ook is er veel aandacht voor o.a. oplossingsgericht denken, interculturele communicatie en de Human Social Functioning-methode. In 'Praktische gespreksvoering' bundelen Wim Donders en Liesbeth Ruijs hun ruime werkervaring als docenten en trainers.

De website bij het boek is compleet vernieuwd. Een nieuw onderdeel is de Dialogue Trainer. Dit is een interactieve tool waarmee studenten gespreksvaardigheden kunnen oefenen met geanimeerde personages.
Verder is de website uitgebreid met nieuwe oefeningen, video's en een geactualiseerde lessenreeks voor docenten.

Wat is er nieuw in deze derde druk?
- Nieuwe co-auteur gespecialiseerd in o.a. e-learning en coaching
- Oefeningen en voorbeelden sluiten beter aan op de sociale opleidingen
- Compleet vernieuwde website
- Toevoeging van de vaardigheid ‘oplossingsgericht denken’

Praktische gespreksvoering is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde studenten van de opleidingen Social Work, Toegepaste Psychologie, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en Sociaal Juridische Dienstverlening.

Specificaties

ISBN13:9789024426911
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:252
Uitgever:Boom
Druk:3
Verschijningsdatum:6-5-2019
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
3 stemmen
3
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Wim Donders

Drs. Wim Donders studeerde Sociale Pedagogiek aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Tijdens zijn afstuderen gaf hij trainingen in sociale vaardigheden aan leerkrachten. Hij was 32 jaar docent gespreksvoering en coach aan de Fontys Hogeschool Personeel en Arbeid, tegenwoordig: HRM en Psychologie. Tot 2007 gaf Wim ook trainingen in gespreksvoering aan de propedeuse Toegepaste Psychologie.

Andere boeken door Wim Donders

Over Liesbeth Ruijs

Liesbeth Ruijs heeft Onderwijs- & Opleidingspsychologie aan de Tilburg University gestudeerd. Lange tijd werkte zij als onderwijsconsultant en e-learning specialist en trainer in het onderwijs en bedrijfsleven. Toen de opleiding Toegepaste Psychologie van Fontys Hogescholen startte in Eindhoven, maakte zij de overstap naar het onderwijs. Een rol spelen in de studieloopbaan van jongvolwassenen én een groter accent op de (psychologische) inhoud is voor haar de perfecte combinatie. Zelf ziet zij dit als de beste stap in haar loopbaan. Zij deed een opleiding tot coach practioner bij de Alba Academie en tot ACT-coach (Acceptance and Commitment Therapy) bij SeeTrue Opleidingen. Bij Toegepaste Psychologie is zij docent en als lid van het expertiseteam coachen en adviseren verantwoordelijk voor de leerlijnen die hieronder vallen, zoals basisgespreksvaardigheden, coachvaardigheden en coachthema’s. Daarnaast is zij studieadviseur en in die rol coacht ze studenten die extra begeleiding nodig hebben. Dit zijn studenten met een functiebeperking, met persoonlijke problemen, topsporters, studenten met motivatieproblemen en studenten met een onderneming.

Andere boeken door Liesbeth Ruijs

Inhoudsopgave

Voorwoord
Voorwoord bij de derde druk

1. Gesprek
2. Feitengesprek
3. Attitudegesprek
4. Probleemverheldenend gesprek
5. Slechtnieuwsgesprek
6. Interculturele communicatie
7. De Human Social Functioningmethode

Nawoord
Literatuur
Illustratieverantwoording
Register
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Praktische gespreksvoering