Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , e.a.

Het Groot Werkvormenboek voor de Zorg

Meer rendement uit leer-, overdrachts- en andere werkmomenten

Gebonden Nederlands 2020 9789024427482
Voormalig top 100Totaal 30 dagen
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Werkvormen leiden tot het effectiever opleiden van zorgprofessionals én de lerende cultuur te creëren die het werk nu en in de toekomst vraagt. De 130 inspirerende werkvormen in dit boek ondersteunen professionals in de zorg om (leer)processen te versnellen.

Hoe blijven zorgprofessionals geïnspireerd? Hoe halen ze het beste uit zichzelf? Hoe leid je op als tijd en capaciteit voortdurend onder druk staan? Werkvormen ondersteunen hierin. Ze maken momenten van kennisoverdracht, samenwerken en ontwikkeling leuker en efficiënter.

In dit boek beschrijven de auteurs 130 werkvormen voor onder andere een klinische les, een patiënt- of complicatiebespreking, intervisie, learning-on-the-job, ontwikkelgesprekken of een strategiebijeenkomst. Dit aantrekkelijke praktijkboek inspireert en ondersteunt opleiders, supervisoren, werk- en praktijkbegeleiders en leidinggevenden in de zorg om het rendement van hun leer-, overdrachts- en andere werkmomenten te vergroten.

'Er wordt veel gepraat over didactische visies, met uiteindelijk weinig effect op het leerresultaat. Waar wel veel te winnen valt is het plezier in onderwijs. Dit boek bevat een schat aan nieuwe en praktische werkvormen om onderwijs en training in de gezondheidszorg niet alleen leuker, maar ook effectiever maken. Een aanrader voor iedereen die betrokken is bij kennisoverdracht in de zorg.' - Marcel Levi – internationaal toonaangevend zorgbestuurder, internist, spreker en columnist.

'Ik ben ervan overtuigd dat dit geweldige boek enorm bijdraagt aan betere samenwerking, effectieve kennisdeling en inspiratie. Top!' - Tommie Niessen – Verpleegkundige, zorgblogger, auteur en spreker over werken in de zorg

'Leren in en van de praktijk met werkvormen die ontwikkeling stimuleren, dit boek biedt een uitstekend en enthousiasmerend houvast daarvoor.' - Doekle Terpstra – Bestuurder en voorzitter van de commissie Werken in de Zorg

'Het Grootwerkvormenboek in de Zorg is het boek om te gebruiken bij alle soorten onderwijs in de zorg. Inspirerend, volledig en erg toegankelijk. Must voor elke onderwijsaanbieder en docent.' - Sander de Hosson – Longarts, spreker, columnist en auteur op het gebied van palliatieve zorg

Specificaties

ISBN13:9789024427482
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:304
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:25-11-2020
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Expertrecensies (3)

Het groot werkvormenboek voor de zorg - 'Waardevol boek'
Saskia Rasker-Boerema | 13 april 2021
Het Groot Werkvormenboek voor de Zorg is groot van formaat, zwaar en stevig. De pagina's zijn dik en de vormgeving overzichtelijk. Hierdoor straalt het ook zelfverzekerdheid uit, een boek waar je wat aan hebt. De kleuren ondersteunen dat.
Lees verder
Het Groot Werkvormenboek voor de Zorg - 'Warm aanbevolen'
Christel Deckers | 3 maart 2021
In september 2020 schreef ik een lovende recensie over Het groot online werkvormenboek deel 3. Toen werd al een speciale editie voor de Zorg aangekondigd en deze editie is er nu.
Lees verder
Het Groot Werkvormenboek voor de Zorg - 'Ook te gebruiken buiten de sector'
Amber Zwartbol | 3 februari 2021
Enthousiast als ik ben over de eerdere boeken uit de serie Groot Werkvormenboek was ik erg benieuwd naar wat Het Groot Werkvormenboek voor de Zorg , speciaal gemaakt voor de zorgsector, zou brengen.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Sasja Dirkse-Hulscher

Sasja Dirkse-Hulscher is directeur van 2KNOWHOW art of change. Dit bureau ondersteunt organisaties bij het vormgeven van leren en werken. Op een energieke en professionele wijze maakt 2KNOWHOW ingesleten patronen zichtbaar en doorbreekt die. Het bureau traint en coacht managers, projectleiders en teams en regisseert cultuurverandering, zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven.

Andere boeken door Sasja Dirkse-Hulscher

Over Angela Talen

Angela Talen is directeur van 2KNOWHOW art of change. Dit bureau ondersteunt organisaties bij het vormgeven van leren en werken. Op een energieke en professionele wijze maakt 2KNOWHOW ingesleten patronen zichtbaar en doorbreekt die. Het bureau traint en coacht managers, projectleiders en teams en regisseert cultuurverandering, zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven.

Andere boeken door Angela Talen

Over Miriam Boer

Miriam Boer (Manager AVL Academie) is werkzaam in het Antoni van Leeuwenhoek. Daarnaast ondersteunt zij individuen, teams en organisaties bij leer- en ontwikkelvraagstukken. Ook is ze (gast)docent Onderwijskunde en is ze actief als interim-leidinggevende. Miriam doet onderzoek en publiceert op het gebied van leren van generaties en leren binnen organisaties.

Andere boeken door Miriam Boer

Over Maaike Kester

Het thema leren op de werkplek is de rode draad door het werk van Maaike Kester, die vanuit haar brede expertise een veelheid aan werkvormen en onderliggende theorie heeft kunnen toevoegen aan Het Grootwerkvormenboek deel 1 en 2.

Andere boeken door Maaike Kester

Over Jacqueline Stouthard

Jacqueline Stouthard (internist-oncoloog) is werkzaam in het Antoni van Leeuwenhoek. Naast medisch specialist is zij Medisch Clusterhoofd van de Medisch Oncologische Disciplines en decaan van de AVL Academie. Als opleider Medische Oncologie en docent is zij direct betrokken bij onderwijs in de zorg. Zij doet onderzoek op het gebied van arts-patient communicatie.

Andere boeken door Jacqueline Stouthard

Inhoudsopgave

Voorwoord 6
Leeswijzer 7

1 Waarom werkvormen 8

2 Werkvormen 11
Cluster Kennisles 13
Cluster Vaardigheidsles 35
Cluster Learning on the job 57
Cluster Toetsen 79
Cluster Patiëntgesprek 101
Cluster Patiëntbespreking 123
Cluster Overleg 145
Cluster Intervisie 167
Cluster Ontwikkeling & groei 189
Cluster Kwaliteit & veiligheid 211
Cluster Strategie & plannen 233
Cluster Energie & werkplezier 255
Cluster Team & samenwerken 277

3 Aan de slag 298

Literatuur 300

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het Groot Werkvormenboek voor de Zorg