Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Zingeving in zorg en welzijn

Paperback Nederlands 2020 9789024429080
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Zingeving gaat over de betekenis die mensen geven aan (situaties in) hun leven. Het omvat alledaagse zaken die voor iemand belangrijk zijn, maar ook fundamentele, existentiële levensvragen. Bij een crisis of (ernstige) ziekte speelt zingeving vaak expliciet een rol. Mensen zoeken dan steun bij wat voor hen echt belangrijk is, ze gaan op zoek naar een nieuwe richting in hun leven of hebben aandacht voor wat nog echt belangrijk is als hun leven ten einde loopt. Hoe ga je als professional met dergelijke situaties om?

Het boek 'Zingeving in zorg en welzijn' wil aankomend hbo-professionals binnen gezondheidszorg of sociaal werk ondersteunen bij het ontwikkelen van zingevingscompetenties en is opgebouwd rond drie competentiegebieden: persoon & zingeving, praktijk & zingeving en perspectief & zingeving. Hierbinnen leert de student onder meer reflecteren op de eigen zingeving in relatie tot die van cliënten en patiënten. Ook leert zij of hij wat zingevende communicatie inhoudt. In het boek is verder aandacht voor zingeving in het methodische zorg- en hulpverleningsproces (onder meer intake, gezamenlijke besluitvorming, interventies en verwijzing), zingeving binnen instellingsbeleid en kwaliteitszorg en de invloed van maatschappelijke trends. Elk hoofdstuk begint met een voor het werkveld typerende praktijksituatie, daarna werkt de student aan de ontwikkeling van kennis, vaardigheden en attitude.

'Zingeving in zorg en welzijn' sluit aan bij de concrete beroepspraktijk van verpleegkundigen en sociaal werkers. Het boek gaat gepaard met een website, zingevinginzorgenwelzijn.nl, met oefenmateriaal voor de student en verdiepende literatuur.

Deze herziene tweede druk is inhoudelijk geactualiseerd en verrijkt met foto’s en andere illustraties. De website is vernieuwd en sterk uitgebreid en de link tussen boek en website is verbeterd, waardoor beide meer een geheel vormen.

Specificaties

ISBN13:9789024429080
Trefwoorden:zingeving, welzijn, zorg
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:200
Uitgever:Boom
Druk:2
Verschijningsdatum:3-7-2020
Hoofdrubriek:Paramedisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Marjoleine Vosselman

Marjoleine Vosselman (drs.) is psycholoog en medeoprichter van Zinproeverij. Tijdens haar loopbaan als docent in het hoger beroepsonderwijs ontdekte zij steeds meer hoe essentieel de aandacht voor zin is. Als docent en coach weet Marjoleine mensen in hun element te brengen. Haar vragende en uitnodigende houding maken dat zij een sfeer schept waarin mensen zichzelf mogen zijn en gezamenlijk gaan zoeken naar antwoorden.

Andere boeken door Marjoleine Vosselman

Over Carlo Leget

Carlo Leget is hoogleraar zorgethiek aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Daarnaast is hij bijzonder hoogleraar zingeving en ethiek in de palliatieve zorg vanuit het Integraal Kankercentrum Nederland en de Associatie Hospice Care Nederland. Eerder schreef hij het boek Ruimte om te sterven waarin hij het diamantmodel ontwikkelde. Sinds enkele jaren is hij lid van de Gezondheidsraad.

Andere boeken door Carlo Leget

Over René van Leeuwen

René van Leeuwen is verplegingswetenschapper en lector zorg en zingeving en docent aan Hogeschool Viaa in Zwolle. Hij heeft als verpleegkundige gewerkt in de geestelijke gezondheidszorg. Momenteel is hij voorzitter van het internationale EPICC-Netwerk, een kennisplatform over zingeving (spiritual care) in de verpleegkunde en verloskunde.

Andere boeken door René van Leeuwen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Zingeving in zorg en welzijn