Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Adviseren door ergotherapeuten

ergotherapeutische adviesmethodiek

Paperback Nederlands 2021 9789024429332
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In Adviseren door ergotherapeuten worden adviesmethodiek en een therapeutisch adviesmodel beschreven. Het uitgangspunt voor het methodisch vormgeven van het adviesproces wordt gevormd door de adviesrelaties met adviesvrager en betrokkenen. Reflectie op de adviesvraag en het adviesproces vanuit het perspectief van de verschillende betrokkenen staat hierbij centraal.

De toepassing van het ergotherapeutisch adviesmodel is gericht op de nieuwe contexten, adviesvragen en adviesvragers waar ergotherapeuten in hun beroepsuitoefening mee te maken hebben. Deze uitgave biedt kennis, voorbeelden, inspiratie en handreikingen om te leren wat adviseren is en hoe je kunt samenwerken met alle betrokkenen in het adviesproces om tot een zo effectief mogelijk advies te komen.

In de tweede druk zijn alle noodzakelijke aanpassingen gedaan naar aanleiding van het vernieuwde beroepsprofiel en de aangedragen verbetersuggesties van docenten. Deze druk wordt verder ondersteund door een website met open vragen voorzien van modelantwoorden, begrippentrainers en ander extra materiaal.

Adviseren door ergotherapeuten is primair bedoeld voor studenten ergotherapie en biedt kennis, voorbeelden, inspiratie en handreikingen om te leren wat adviseren is en hoe je kunt samenwerken met alle betrokkenen in het adviesproces om tot een zo effectief mogelijk advies te komen. Daarnaast is het voor ergotherapeuten en andere professionals in zorg en welzijn een actueel en waardevol naslagwerk op het gebied van adviseren.

Specificaties

ISBN13:9789024429332
Trefwoorden:ergotherapie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:160
Uitgever:Boom
Druk:2
Verschijningsdatum:18-8-2021
Hoofdrubriek:Paramedisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Alex de Veld

Alex de Veld is ergotherapeut en werkt als docent op de opleiding ergotherapie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Naast andere werkzaamheden is hij als bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Ergotherapie betrokken geweest bij de ontwikkeling van de standaard WVG-advisering door ergotherapeuten en bij de ontwikkeling van standaarden voor ergotherapeutische adviesrapportages.

Andere boeken door Alex de Veld

Over Minjou Lemette

Minjou Lemette, ergotherapeut en fysiotherapeut, is werkzaam als docent op de opleiding ergotherapie van de Hogeschool Rotterdam. Daarnaast werkt ze als coach en trainer bij een loopbaanadviesbureau.

Andere boeken door Minjou Lemette

Over Anke Heijsman

Anke Heijsman is ergotherapeut en heeft haar werkervaring met name opgedaan in de eerstelijnszorg. Ze werkt als freelance docent en trainer op het gebied van onderwijs- en beroepsontwikkeling. Ze adviseerde de Nederlandse Vereniging voor Ergotherapie over de competenties. Ze is medeauteur van Adviseren over hulpmiddelen en van hoofdstukken in Grondslagen van de ergotherapie.

Andere boeken door Anke Heijsman

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Adviseren door ergotherapeuten