Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Een boek voor iedereen en niemand

Paperback NL 9789024438235
Nog niet verschenen, verwacht op 23‑01‑2024
29,90

Samenvatting

Aldus sprak Zarathoestra is misschien het meest gelezen, maar waarschijnlijk ook het minst begrepen boek uit Nietzsches oeuvre. Zelf beschouwde hij het als zijn hoogtepunt. Hij noemde het een symfonie, een heilig boek, een vijfde evangelie en zelfs het grootste geschenk aan de mensheid tot nu toe. Het boek tart de grenzen tussen genres, disciplines en stijlen. Alleen al om die reden is het een onuitputtelijk rijke, maar ook een ondoorgrondelijke, moeilijke tekst.

Een boek voor iedereen en niemand biedt een inleiding tot en een leeswijzer bij de lectuur van Nietzsches Zarathoestra. De auteurs proberen de complexe en enigmatische teksten toegankelijk te maken, en daarbij recht te doen aan de veelzijdigheid, gelaagdheid en misschien wel onleesbaarheid van de tekst. Een onmisbaar boek voor wie het boek heeft gelezen maar nog niet goed begrepen, of wie het boek wil gaan lezen, maar daarbij – terecht – hulp vraagt.

Met bijdragen van Gert-Jan van der Heiden, Johan de Jong, Henk Manschot, Gaila Pander, Paul van Tongeren en Wouter Veldman.

Specificaties

ISBN13:9789024438235
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:264
Uitgever:Boom
Verschijningsdatum:23-1-2024
Hoofdrubriek:Filosofie

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Een boek voor iedereen en niemand