Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Kwetsbaarheid als kompas

Leidraad voor de praktijk

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789024438563
Direct te downloaden

Samenvatting

Kwetsbaarheid als kompas is een boek dat raakt. Geschreven voor de professioneel begeleider om nog meer dan voorheen voelende ogen te krijgen, maar ook voor iedereen die nieuwsgierig is naar de inhoud en de effecten van coaching en therapie.

Je voelt je kwetsbaar. Je weet niet wat je ermee aan moet. Je duwt de nare gevoelens weg, je verstopt ze, je verdooft ze. Weinigen van ons hebben ooit echt geleerd hoe we ermee kunnen omgaan. Kwetsbaarheid als kompas verkent wat er gebeurt als je als coach/professioneel begeleider meer aandacht besteedt aan kwetsbaarheid en er zelf ook voor openstaat.

In dit boek krijg je inspiratie aan de hand van drie herkenbare verhalen uit de coachingspraktijk. Je ziet hoe iemand contact maakt met de wortels van de kwetsbaarheid, er mildheid voor ontwikkelt en het aandurft om erover in verbinding te gaan met anderen. Je leest hoe mensen net genoeg terugkijken naar hun geschiedenis, om dan beter vooruit te kunnen. Marijke vertelt ook over haar eigen kwetsbaarheid als begeleider, over de achtergrond van haar valkuilen en hoe die kennis een kompas is om te komen tot verbinding in de therapiekamer.

‘Marijke benadert haar cliënten met veel respect, zonder oordeel en compassievol. Niet als de perfecte therapeut die aan het stuur van de bus zit, maar ook vanuit de diverse ikken die ze zelf zo goed kent. Ze is een therapeut van de menselijke maat.’ - Riet Fiddelaers-Jaspers, Expertisecentrum Omgaan met Verlies

‘Als lezer kijk je over Marijkes schouder mee hoe zij haar cliënten – bekwaam en liefdevol - begeleidt bij het verkennen van de kwetsbaarheid die aan hun vragen ten grondslag ligt. Dat heelt en verrijkt hen en ook de lezer.’ - Judith Budde, directeur Opleidingscentrum het Balkon & de Voice Dialogue Academie

Specificaties

ISBN13:9789024438563
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:144
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:31-3-2021
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Kwetsbaarheid als kompas - 'Inspirerende handleiding'
Liesbeth Tettero | 6 mei 2021
Hoe kun je als coach of therapeut goed omgaan met de kwetsbare kanten van je cliënten én van jezelf? Hoe geef je er aandacht aan, hoe ga je om met weerstand als die aandacht te griezelig is, hoe leer je jezelf en anderen om ermee om te gaan?
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

preview
Kwetsbaarheid als kompas - Leidraad voor de praktijk
Marijke Leys 26 april 2021 Meer en meer lezen we dat het goed is om contact te maken met onze kwetsbaarheid. Brené Brown is één van de onderzoekers die hierover veel gepubliceerd heeft. Haar boek De kracht van kwetsbaarheid is een bestseller. Terecht. In haar kielzog horen we dat het goed is om te durven falen, dat het enkel menselijk is. Dat we onze kwetsbaarheid mogen omarmen.

Over Marijke Leys

Marijke Leys werkt al ruim twintig jaar als psychotherapeute en supervisor. Ze is integratief opgeleid en tevens EFT (Emotion Focused Therapy) therapeut. Ze is de oprichter van het Voice Dialogue Instituut in België en doceert ook aan Nederlandse Voice Dialogue-instituten.

Andere boeken door Marijke Leys

Inhoudsopgave

Woord vooraf 5
Proloog 11
Inleiding 13

Deel 1 Pieter – Redders voor het kind in nood 17
Deel 2 Isabel – Leren van je ergernissen 47
Deel 3 Anouk en Tim – Van binding naar verbinding 87
Deel 4 Marijke – Zicht op de begeleider 117

Epiloog 139
Dankwoord 141
Inspiratielijst 143

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kwetsbaarheid als kompas