Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De regels en de rek - Boek + kaartenset

Balanceren tussen ruimte en houvast in organisaties

Paperback Nederlands 2021 9789024443741
Verkooppositie 1088Hoogste positie: 539
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Regels. Veel mensen hebben er een haat-liefdeverhouding mee. We hebben steeds complexere systemen opgetuigd voor het maken en bewaken van regels, die steeds minder ruimte bieden voor de noodzakelijke rek. De balans tussen regels en rek is zoek.

Dit is een boek voor al die professionals in (publieke) organisaties die door de vele administratie niet meer toekomen aan hun ‘echte’ werk. Die de vrijheid missen om maatwerk te leveren en menselijkheid te tonen als de situatie daarom vraagt. De regels en de rek helpt je om zélf de balans te vinden tussen de regels en de rek, tussen ruimte en houvast. Door stap voor stap te ontrafelen van welke regels je last hebt en door te laten zien hoe je de rek in de regels vindt, zonder het houvast dat ze bieden los te hoeven laten. Talloze praktijkvoorbeelden en eenvoudige opdrachten helpen je om zelf concrete stappen te zetten.

Met behulp van de kaartenset kun je het gesprek over de regels en de rek voeren binnen jouw organisatie en veranderingen direct in de praktijk brengen.

'Wat een heerlijk origineel, praktisch en uitdagend boek. Boukje Keijzer laat zien hoe we op een doordachte wijze onnodige regels kunnen opruimen, zodat we vastleggen wat moet en loslaten wat kan. Je krijgt als mens, en zeker ook als professional, meteen zin om zelf met regels aan de slag te gaan.' – Jitske Kramer

Specificaties

ISBN13:9789024443741
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:4
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:16-6-2021
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Boukje Keijzer

Dr. Boukje Keijzer is als adviseur en procesbegeleider al ruim 20 jaar actief in de publieke sector. Sinds 2010 is ze directeur van 7Zebra’s, een creatief adviesnetwerk dat zich richt op het realiseren van nieuwe verhoudingen tussen overheid en samenleving. Van daaruit ontwikkelde ze een methodiek om meer mogelijk te maken door de rek in de regels te vinden. Inmiddels is Boukje een veelgevraagd spreker over dit onderwerp en heeft ze tientallen organisaties geholpen bij het vinden van ruimte in de regels. Met de Ontregelbus trok ze twee jaar lang in opdracht van het Ministerie van VWS het land in om zorginstellingen te helpen met ontregelen. Van oorsprong is Boukje communicatiewetenschapper en (gepromoveerd) sociaal psycholoog.

Andere boeken door Boukje Keijzer

Inhoudsopgave

Inhoudsopgave boek
De regels én de rek 7

1. Regellast en rekzucht 17
2. De ene regel is de andere niet 33
3. Regels en recht 49
4. Redenen om te regelen 63
5. Waar een wil is, is een weg 85
6. Zeven strategieën om ruimte te creëren 95
7. Integriteit 127
8. Beren op de weg 137
9. Op berenjacht! 161

Loslaten in vertrouwen 177
Dankwoord 183
Regels voor het opstellen van regels 185
Eindnoten 189
Over de auteur 191

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De regels en de rek - Boek + kaartenset