Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De Corporate Yogi

10 principes voor mentale balans in je werk

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789024447435
Direct te downloaden

Samenvatting

Is de rust op jouw werk ver te zoeken? Voel je je weleens gestrest, gejaagd of geleefd? Vraag je je soms af of dit nou is wat je echt wil?

Dit boek helpt je om meer balans en betekenis te vinden binnen je huidige baan, aan de hand van de tien belangrijkste wijsheden uit de yoga. En dat is een stuk minder zweverig dan het klinkt. Yoga is een wetenschappelijk bewezen manier om meer focus en rust in je leven en in je werk te ervaren. Bovendien gaat het dieper dan alleen de lichaamshoudingen oefenen.

Yoga is een complete levensfilosofie. Misschien zoek je balans in je werk, maar wil je niet direct je hele leven omgooien. Of ben je privé al veel bezig met betekenis, maar kun je dat nog niet naar je werk brengen.

Wat jouw situatie ook is, 'De Corporate Yogi' brengt je verder. Gebruik de eeuwenoude wijsheden uit de yoga en verhoog met concrete acties (zonder matje) je eigen werkgeluk.

Specificaties

ISBN13:9789024447435
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:192
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:9-6-2022
ISSN:

Expertrecensies (2)

De Corporate Yogi - ‘Mooie brug tussen yoga en bedrijfsleven’
Jan Hoogstra | 2 augustus 2022
Bij yoga denk ik bijna altijd aan oefeningen om te ontspannen. Maar wat is de link met het bedrijfsleven? Er zit echter veel meer achter yoga, met principes die we goed kunnen gebruiken in ons dagelijkse (werkzame) leven. Judith Manshanden legt in haar boek ‘De Corporate Yogi’ 10 principes uit voor een goede mentale balans in je werk.
Lees verder
De Corporate Yogi - Eeuwenoude filosofie voor de werkvloer van nu
Liesbeth Tettero | 29 juni 2022
Wat heeft yoga met de werkvloer te maken? Alles, aldus psycholoog Judith Manshanden, directeur van een keten van yogascholen. En dan niet met een yogales tussen de middag, hoewel daar natuurlijk helemaal niets mis mee is. ‘De Corporate Yogi’ gaat dieper.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Interviews en artikelen (2)

video
Meer balans vinden zonder je baan op te zeggen
Judith Manshanden 21 juli 2022 Misschien zoek je balans in je werk, maar wil je niet direct je hele leven omgooien. Of ben je privé al veel bezig met betekenis, maar kun je dat nog niet naar je werk brengen. Wat jouw situatie ook is, 'De Corporate Yogi' brengt je verder. Judith Manshanden vertelt in de Bookchat hoe je eeuwenoude wijsheden uit de yoga kan gebruiken en met concrete acties (zonder matje) je eigen werkgeluk kan verhogen.
preview
De Corporate Yogi - 10 principes voor mentale balans in je werk
Judith Manshanden 1 juni 2022 Hoe gelukkig voel jij je op je werk? Hoe vaak voel je je gestrest of gespannen? Jaarlijks hebben circa 1,3 miljoen mensen te maken met burn-out gerelateerde klachten. Yoga is een eeuwenoude filosofie die je kan helpen om meer balans tussen inspanning en ontspanning te bewaren.  

Over Judith Manshanden

Judith Manshanden is auteur, sociaal ondernemer, psycholoog, TEDx spreker en oprichter van Orenda, een bureau dat bedrijven helpt om beter in contact te staan met hun omgeving en zichzelf. Ze opende het GEEF Café waar de klant de prijs bepaalt en schreef in 2016 Tijd voor nieuwe zaken. Daarin breekt Judith een lans voor een socialere manier van ondernemen en organiseren.

Andere boeken door Judith Manshanden

Inhoudsopgave

Inleiding

HOOFDSTUK 1:Een complete levensfilosofie

HOOFDSTUK 2:De vijf oorzaken van lijden

HOOFDSTUK 3:Zorg voor je omgeving – de yama’s
Yama 1: Ahimsa – compassie
Yama 2: Satya – eerlijkheid
Yama 3: Asteya – niet stelen
Yama 4: Brahmacharya – zelfbeheersing
Yama 5: Aparigraha – hebzuchtloosheid

HOOFDSTUK 4:Zorg voor jezelf – de niyama’s
Niyama 1: Saucha – zuiverheid
Niyama 2: Santosha – tevredenheid
Niyama 3: Tapas – bevlogenheid en zelfdiscipline
Niyama 4: Svadhyaya – zelfreflectie
Niyama 5: Ishvara Pranidhana – overgave

HOOFDSTUK 5:Werken als een Corporate Yogi

Eindnoten
Dankwoord
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Corporate Yogi