Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , e.a.

ACT met hoofd en hart

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789024448760
Direct te downloaden

Samenvatting

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) wordt voor steeds meer problema­tieken gebruikt, zoals chronische pijn, depressie, eetbuien en psychose. Het protocol voert daarbij steeds vaker de boventoon en dat vormt een belemmering om ACT in zijn volle reikwijdte te kunnen inzetten. De context van de cliënt moet centraal staan. Dit boek gaat daarom terug naar de basis en stelt een procesgerichte benadering van ACT voor waarbij het welzijn van zowel cliënt als therapeut het uitgangspunt is.

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een vorm van gedragstherapie die sterk leunt op concepten uit de Relational Frame Theory (RFT). Met ACT met hoofd en hart gaan de auteurs terug naar de basis: ACT weer verbinden met haar gedragstherapeutische roots en met de belangrijkste basisconcepten uit de RFT. Dit resulteert in een procesgerichte benadering van ACT waarbij het welzijn van zowel cliënt als therapeut het uitgangspunt is.

Procesgericht werken met ACT
Door de beweegredenen achter het gedrag van een cliënt beter te leren begrijpen, kan de therapeut interventies aanpassen aan de specifieke situatie van deze cliënt. Deze focus op maatwerk nodigt de therapeut uit zich meer in te leven in het verhaal en de wereld van cliënt, waardoor ook de therapeutische relatie verbetert. De hoofdstukken zijn opgebouwd rond zeven componenten van ACT. Elk hoofdstuk bevat oefeningen en interventies waarmee de therapeut hoofd (wetenschap) en hart (praktijk) van ACT kan verbinden.

Specificaties

ISBN13:9789024448760
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:224
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:13-9-2022
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        ACT met hoofd en hart