Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Samenvatting

Het gaat hier over ongewenst gedrag in de vorm van herhaaldelijke bedreigingen, seksuele intimidatie, discriminatie, hufterig gedrag, stelselmatig lastigvallen, pesten, uitschelden, negeren, kleineren en onderdrukken. De dreiging komt overigens meestal van binnenuit. Het zijn bazen en collega’s die regelmatig ongewenst gedrag vertonen en daarmee voor een sociaal onveilig klimaat zorgen.

Waar komt giftig gedoe vandaan? Welke patronen zijn erin te onderkennen? Waarom is het thema ineens zo actueel? Maar vooral ook, hoe kunnen we het voorkomen en bestrijden? Wat is het antigif dat kan zorgen voor een sociaal en psychologisch veilig werkklimaat?

Deze vragen worden in dit boek op meeslepende, goed onderbouwde en vooral praktische wijze beantwoord. De auteurs laten zien hoe giftig gedoe op de werkplek ontstaat en in stand wordt gehouden. Zij geven daarnaast tal van praktische tips en tools om giftig gedoe te voorkomen en effectief te bestrijden. Het boek is een must-read voor iedereen die aan de sociale en psychologische veiligheid binnen teams en organisaties wil werken.

• Heldere uiteenzetting over waarom sociale veiligheid zo’n hot thema is
• Het medicijn voor een sociaal en psychologisch veilig werkklimaat
• Geschreven door twee experts annex bestsellerauteurs

Specificaties

ISBN13:9789024449842
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:3-4-2023
ISSN:

Over Caroline Koetsenruijter

Caroline Koetsenruijter (1979) studeerde rechten in Leiden en Harvard, en onderhandelen en Mediation in Boston. Na haar studie werkte ze als universitair docent en onderzoeker voor de Universiteit Leiden. Hierna werkte ze als bemiddelaar op de werkvloer bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid bij Bureau Secretaris-generaal in alle sectoren van de kinderbescherming tot gevangeniswezen. Hierna werd ze Lead Onderzoeker bij het Nederlands Mediation Instituut. Sinds 2005 is Caroline erkend mediator en vanaf 2007 is zij directeur van Instituut KCB. Caroline en haar team trainen bij meer dan 125 unieke opdrachtgevers rondom conflicthantering en bemiddeling. Van de landsadvocaat tot het ministerie van Defensie.

Andere boeken door Caroline Koetsenruijter

Over Hans van der Loo

Hans van der Loo richt zich op zelfmotivatie en psychologische veiligheid in teams. Hij is onderzoeker, facilitator en auteur van meerdere bestsellers, zoals de in 2020 verschenen titels 'Psychologische veiligheid: Zo vorm je vrijmoedige teams' en 'Veldgids Psychologische veiligheid: Werkvormen, voorbeelden en tools om samen onbevreesd te presteren'.  Zijn nieuwste boek 'Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken' schreef hij samen met Patrick Davidson. Hun eerdere boek over Elon Musk – Musk Mania - verscheen in 8 talen in meer dan 30 landen.

Andere boeken door Hans van der Loo

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Giftig gedoe op de werkplek