Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Als alle stemmen spreken

Deep Democracy, een levensstijl - verhalen en reflecties

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789024455539
Voormalig top 100Totaal 36 dagen
Verkooppositie 4957Hoogste positie: 56
Direct te downloaden

Samenvatting

Maak kennis met de methode Deep Democracy: leer anders kijken naar menselijke relaties en verdiep je kennis over het functioneren van organisaties en groepen

Complexe vraagstukken in de maatschappij en binnen organisaties maken het actueler en urgenter dan ooit dat we alle stemmen horen. Alleen zo kun je werkelijke verbinding tot stand brengen.

Als alle stemmen spreken onderzoekt hoe je persoonlijke en organisatievraagstukken diep democratisch kunt benaderen. Deep Democracy is een praktische methode voor dialoog en besluitvorming, maar het is meer dan dat. Het is een levensstijl, een radar voor inclusiviteit, voor het horen van minderheidsstemmen en voor het spelen met je eigen rollen en die van anderen.

Sandra Bouckaert belicht thema’s zoals leiderschap, polarisatie en conflict. Ze illustreert de thema’s met vijf aansprekende fictieverhalen, waaronder het verhaal van een directeur die anders leert omgaan met onvrede op de werkvloer en een hulpverlener die een cliënt in huis haalt.

Door de combinatie van theorie, verhalen en reflectievragen leer je anders kijken naar relaties, samenwerking en conflicten. Je gaat reflecteren op je eigen gedrag en krijgt nieuwe inzichten in het functioneren van organisaties en groepen. Voor iedereen die rollen en conflicten wil doorgronden en beter wil samenwerken. Door alle stemmen te laten spreken.

"Sandra Bouckaert laat de ware, ontroerende, verbindende stem van Deep Democracy horen. Dat ze maar luid mag spreken en door velen mag worden beluisterd."
- Danielle Braun, corporate antropoloog en auteur van De Corporate Tribe, Building Tribes, Tribaal Kantoorgedoe, Patronen en Da’s gek.

Specificaties

ISBN13:9789024455539
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:224
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:7-6-2023
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (4)

recensie
Als alle stemmen spreken  ‘Verrassend, inspirerend en leerzaam’
Elly Stroo Cloeck | 24 januari 2024
Wow, wat een verrassend boek! ‘Als alle stemmen spreken’ van Sandra Bouckaert gaat over Deep Democracy. Het haalt regelmatig de methode van Myrna & Greg Lewis aan en verkent het onderliggende gedachtengoed van Arnold Mindell. 
Lees verder
recensie
Als alle stemmen spreken - Helpt je om oprecht te luisteren
Simone Blokhuis | 5 januari 2024
‘Als alle stemmen spreken. Deep democracy een levensstijl. Verhalen en reflecties’ is een boek dat aansluit bij de tijdgeest en handvatten biedt om het gesprek aan te gaan en vooral te luisteren naar jezelf én die ander. Ongeacht jouw rol in de samenleving, is het boek waardevol en kan het bijdragen aan verbinding van relaties in de privésfeer, op jouw werk of op school.  
Lees verder
recensie
Als alle stemmen spreken - In de huid van een ervaren teambegeleider
Rick Lindeman | 13 oktober 2023
Rick Lindeman las ‘Als alle stemmen spreken’ van Sandra Bouckaert. ‘Ik was het soms echt fel oneens met de beslissingen die haar hoofdpersonen nemen,’ schrijft hij, ‘maar het boek is heel leerzaam voor ervaren teamcoaches’.
Lees verder
recensie
Als alle stemmen spreken - ‘Kan een wereld van verschil maken’
Henk Jan Kamsteeg | 29 augustus 2023
Gemakkelijk is het niet: Deep Democracy. Essentieel is het wel. Daarom ben ik blij met het boek dat Sandra Bouckaert schreef: ‘Als alle stemmen spreken - Deep Democracy, een levensstijl - verhalen en reflecties’.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
5 stemmen
5
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

preview
Als alle stemmen spreken - Deep Democracy, een levensstijl, verhalen en reflecties
Sandra Bouckaert 26 mei 2023 Deep Democracy is een besluitvormingsmethode en een dialoogtool, maar het is meer dan dat. Het is een radar voor inclusiviteit, voor het horen van minderheidsstemmen en voor het spelen met je eigen rollen en die van anderen. En bovenal is het een levensfilosofie, zoals ik laat zien in mijn boek ‘Als alle stemmen spreken’.

Over Sandra Bouckaert

Sandra Bouckaert is executive coach procesbegeleider en trainer en heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van (teamcoachings) trajecten, zowel voor uitvoerende teams als in het hogere segment in de overheidssector, de zorg, onderwijs, de zakelijke sector en kennisorganisaties. Sinds 2011 werkt zij als zelfstandig ondernemer onder de naam Bouckaert Deep Democracy Mediation & Coaching. Zij heeft zich gespecialiseerd in zelfsturende teams en gaf leiderschapstrajecten aan leidinggevenden die teams op afstand aansturen. In deze trajecten krijgen leidinggevenden het gedachtengoed en de tools van Deep Democracy aangereikt. Sandra is Deep Democracy facilitator/ instructor, Let's Talk facilitator en psychodramaturg. Ze is antropologisch opgeleid en is bekend met dialoogtechnieken van over de hele wereld en mixt en matcht met systemisch werk, Thema Gecentreerde Interactie en Psychodrama. Thema's waarover zij schrijft: samenwerking , communicatie, groepsdynamiek, teamontwikkeling, teamcoaching en leiderschap.   foto: Félice Hofhuizen

Andere boeken door Sandra Bouckaert

Inhoudsopgave

Voorwoord 6
Droom (1) 8
Deep Democracy, een levensstijl 14

1.De fabriek 30
Over rolfluïde leiderschap
2.De zwarte vlinder 68
Over haat, polarisatie en transformatie
3.Een engel aan mijn bed 104
Over de waarde van verstoringen
4.De gouden stad 142
Over de grenzen van de consensusrealiteit
5.Dansen met de geesten uit het verleden 178
Over grenzen van verleden, heden en toekomst

Droom (2) 208
Noten 212
Geraadpleegde bronnen 214
Dankwoord 220
Over de auteur 222

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Als alle stemmen spreken