Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De sjamaan en de manager

Elf oerprincipes van leiderschap

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789024458103
Direct te downloaden

Samenvatting

Wat kan je als manager leren van dieren, dromen, elementen, de duivel en de dood? Hoe verbind je oeroude kennis van natuurlijke principes met wat jouw organisatie nodig heeft om te floreren? De sjamaan en de manager is een poort naar de vergeten wijsheid van onze voorouders. Dit boek benadrukt de sluimerende, meer vrouwelijke eigenschappen waar sjamanen mee werken en die in iedereen aanwezig zijn. Sven Goedbloed deelt elf principes van natuurlijk leiderschap die hij ontdekte tijdens zijn persoonlijke zoektocht in het sjamanisme en die hij graag had gekend toen hij consultant was. Ieder principe wordt verdiept via een QR-bloem die een wereld opent van extra audio- en beeldmateriaal. Dat maakt De sjamaan en de manager een verrijkend boek voor leiders met een honger naar diepgang.

Als de verwondering verdwijnt, begint de illusie ... het is een van de mooie wijsheden in dit boek. Het is een heerlijke paradox: door meer betovering en magie komen we dichter bij de realiteit. Hoe? Door te leren van wat we al weten. Sven Goedbloed geeft in praktische taal inzicht in oeroude kennis. – Jitske Kramer

Dit is een krachtig boek over natuurlijk leiderschap en het inzetten van feminiene krachten in organisaties. De sjamaan en de manager is een praktische poort naar de wijsheid van onze verre voorouders. – Herman Wijffels

Specificaties

ISBN13:9789024458103
Trefwoorden:leiderschapsstijl
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:144
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:5-6-2023
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

preview
De sjamaan en de manager - Elf oerprincipes van leiderschap
Sven Goedbloed 3 juli 2023 Sven Goedbloed deelt in ‘De sjamaan en de manager’ elf principes van natuurlijk leiderschap die hij ontdekte tijdens zijn persoonlijke zoektocht in het sjamanisme en die hij graag had gekend toen hij consultant was. In zijn preview vertelt hij over zijn boek.

Over Sven Goedbloed

Na meer dan twintig jaar werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven als leiderschapsexpert moest Sven Goedbloed het roer omgooien om een antwoord te krijgen op de vragen die hem echt bezig hielden: - Waarom is er zo veel intelligentie en zo weinig wijsheid te     vinden in organisaties? - Waarom wordt er zo weinig oprecht gelachen tijdens het       werk? - Hoe kan het dat het echte vernieuwing altijd gesaboteerd     wordt? - Waarom hebben sommige leiders veel meer impact dan         anderen terwijl ze evenveel weten? In de traditionele managementwereld kon hij geen diepgaand antwoord vinden op deze vragen dus is hij op zoek gegaan naar een wereld waarin natuurlijke wijsheid centraal staat, de wereld van het sjamanisme. In het boek 'de sjamaan en de manager' licht hij elf oerprincipes van leiderschap toe die het leven van de hedendaagse leider efficienter, magischer en wijzer kunnen maken. Er zijn bibliotheken volgeschreven over de mannelijke actieve kant van leiderschap. Met dit vermogen proberen we grip te krijgen en de natuur te overleven. Er is echter heel weinig geschreven over de inactieve meer vrouwelijke kant van leiderschap. Sven Goedbloed pleit voor een balans tussen beide krachten. Via zijn organisatie In the Heart of Change  biedt hij daarom intensives aan voor leiders die behoefte hebben om huin eigen wijsheid verder te activeren. Wat kan je leren van dieren, dromen, de dood en schaduw en de dankbaarheid? Levenslessen voor echte leiders!

Andere boeken door Sven Goedbloed

Inhoudsopgave

SJAMAAN EN MANAGER 9
Twee dimensies van leiderschap

NATUURLIJK ONTSPANNEN LEIDERSCHAP 19
Het geheim van de sjamaan

ORDENING 27
Het leiderschap van paarden

DE SPIEGEL IN ALLES 35
De kracht van reflectief leiderschap

DE SABOTEUR ONTMASKERD 45
Over het tegenwerken van vernieuwing

ELEMENTAIR LEIDERSCHAP 57
De roep van compleetheid

DE DIABOLO DOORZIEN 69
Voorbij de tegenstellingen

DE KRACHT VAN JA 79
Acceptatie als grondhouding

STERVEN ALS LEVENSKUNST 89
De manager als stervensbegeleider

DE WIJSHEID VAN DE TOTEM 97
Dierlijk leiderschap

VAN BEWUSTWORDING NAAR BEWUSTZIJN 107
Er zijn negen redenen om niet voor de tien te gaan

DE LACH 117
Ontspannen succes

DANKBAAR 122
PUBLICATIES 128

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De sjamaan en de manager