Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Woorden wisselen

Naar een hertaling van besturen, organiseren en adviseren

Paperback Nederlands 2024 9789024458455
Verkooppositie 87Hoogste positie: 65
Nog niet verschenen, verwacht op 15‑01‑2024
34,90

Samenvatting

Geen woorden maar daden, zo wordt ons wel voorgehouden. Zo’n aansporing is echter volstrekt misleidend waar het gaat om besturen, organiseren of adviseren. In professionele praktijken zijn het immers juist woorden die ‘werken’. Tegelijk is de verleiding groot om ‘voorbij de tekst’ te kijken. Het gaat immers niet om de bewoording, maar om het begrijpen van de boodschap die daarin besloten ligt. Niet de tekst zelf is belangrijk, maar wat er wordt bedoeld of beweerd.

Dat klinkt logisch, tot we beseffen dat wat er wordt verteld helemaal niet los te zien is van hoe dat is verwoord. Deze geheel herziene editie van Woorden wisselen toont een praktijk van besturen, organiseren en adviseren die vorm krijgt via tellen én vertellen. Met veel aandacht voor het gebruik van cijfers en modellen, kaarten en tabellen, en zelfs voor hoe de dingen en ons lijf meepraten. Vol handreikingen over hoe besturen, organiseren en adviseren ook anders en beter kan (#hoedan?).

Specificaties

ISBN13:9789024458455
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:288
Uitgever:Boom
Druk:2
Verschijningsdatum:15-1-2024
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Over Mark van Twist

Mark van Twist is hoogleraar Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en wetenschappelijk directeur van de postmasteropleiding Internal Auditing & Advisory bij dezelfde instelling. Daarnaast is hij decaan en bestuurder van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) in Den Haag. Hij doet niet alleen onderzoek naar besturen, organiseren en adviseren, maar heeft daar in de praktijk zelf ook veel ervaring mee, onder meer als lid in buitengewone dienst van het College van de Algemene Rekenkamer en als voorzitter of lid van diverse raden van toezicht en adviescommissies.

Andere boeken door Mark van Twist

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Woorden wisselen