Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, e.a.

De essentie van coaching

Principes en praktijk van hedendaagse stijlen

Paperback Nederlands 2023 9789024464371
Verkooppositie 29Hoogste positie: 29
Nog niet verschenen, verwacht op 03‑04‑2024
27,50

Samenvatting

Het boek bij de succesvolle collegereeks van The School of Life.

De essentie van coaching biedt een overzicht van de meest gebruikte en gerespecteerde stijlen van professionele eenop- eencoaching. Het is geschreven door gerenommeerde experts op het gebied van coaching, samengesteld door Yvonne Burger, hoogleraar executive coaching en Laurens Knoop, oprichter van The School of Life.

In dit boek komen negen deskundigen aan het woord over de essentie van hun vak. Zij laten je zien hoe de uiteenlopende coachstijlen worden toegepast, waarom ze op hun eigen wijze effectief zijn, wat de wetenschappelijke basis is en bij welke vraagstukken de stijlen het meest tot hun recht komen.

Ook gaan de auteurs in op onderliggende aannames, uitgangspunten en mensbeelden. Uit casuïstiek blijkt hoe deze stijlen praktisch werken en welke bijbehorende interventies en werkvormen coaches kunnen inzetten. Dit boek biedt zodoende een breed overzicht van de essentie van professionele een-op-eencoaching. Het helpt coaches van alle niveaus een gefundeerde keuze te maken voor een coachstijl.

* Geschreven door (inter)nationale autoriteiten in het coachvak
* Aandacht voor werkvormen en casuïstiek én theoretische achtergronden en wetenschappelijke fundamenten.
* Met QR-code voor toegang tot video's van de succesvolle collegereeks van The School of Life

Yvonne Burger is hoogleraar bij het VU Center for Executive Coaching en heeft een eigen coachpraktijk. Laurens Knoop is oprichter van The School of Life.

Overige auteurs zijn: Solange Boasman, Erik de Haan, Barbara Hoogenboom, Erik van de Loo, Annemarie van der Meer, Ien G.M. van der Pol, Marianne van der Pool, Marijke Spanjersberg, Saskia Tjepkema en Jakob van Wielink.

Specificaties

ISBN13:9789024464371
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:3-4-2024
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Over Yvonne Burger

Yvonne Burger werkt sinds 1988 in verschillende rollen aan de thema's organiseren, veranderen en leren: als organisatieadviseur, coach, manager, onderzoeker, docent en auteur. Ze werkte voorheen bij de Universiteit van Amsterdam en bij verschillende adviesbureaus. Ook was zij rector van Sioo. Sinds 2007 is zij deeltijd hoogleraar aan de Vrije Universiteit. Zij is programmaleider van de postgraduate opleiding 'Executive Coaching'. Als adviseur en coach werkt zij daarnaast vanuit haar eigen praktijk. Ze is geassocieerd met Twynstra Gudde. Yvonne publiceert regelmatig in boeken en tijdschriften. Ze is columnist in het vakblad 'Management & consulting'. Haar adviesterreinen zijn organisatieontwikkeling en individuele ontwikkeling. Zij heeft (internationale) ervaring in verschillende branches - zowel binnen het bedrijfsleven als binnen de overheid - en is lid van de Orde voor Organisatiekundigen en Adviseurs.

Andere boeken door Yvonne Burger

Over Laurens Knoop

Laurens Knoop is oprichter van The School of Life.

Andere boeken door Laurens Knoop

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De essentie van coaching