Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Pluche

Politieke memoires

Paperback Nederlands 2016 9789026328060
Niet leverbaar.

Samenvatting

'Pluche' is een openhartige autobiografie waarin Femke Halsema zich rekenschap geeft van haar politieke jaren zonder zichzelf te ontzien. Het boek geeft een unieke en spraakmakende inkijk in de landelijke politiek.

11 januari 2011 – Femke Halsema vertrekt uit de Tweede Kamer. Na twaalfenhalf jaar is het afscheid definitief: van vertegenwoordiger van een collectief wil ze weer individu worden.

In 'Pluche' blikt ze terug op haar leven in de landelijke politiek: van haar begintijd als nieuwbakken Kamerlid tot geliefd fractievoorzitter die heel zichtbaar was in het publieke debat. Ze beschrijft de impact die de politiek op haar leven heeft gehad – op haarzelf en haar denken en handelen, maar ook op de mensen om haar heen: haar vrienden, man en kinderen.

Halsema’s politieke carrière valt samen met een van de meest turbulente periodes in de geschiedenis van de Nederlandse politiek. Met de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh, de paspoortaffaire rond Ayaan Hirsi Ali en de opkomst van Geert Wilders veranderden de Nederlandse politiek en samenleving dramatisch.

'Een schitterend gevecht met idealen, dagkoersen en de onmacht van de Haagse politie.' – Jeroen Smit

Specificaties

ISBN13:9789026328060
Trefwoorden:politiek, autobiografie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:391
Druk:1
Verschijningsdatum:4-3-2016
ISSN:

Expertrecensies (2)

Pluche
Hanneke Tinor-Centi | 30 november 2017
In ‘Pluche’ blikt Femke Halsema terug op haar leven in de landelijke politiek. Halsema neemt haar lezers mee van haar begintijd als kersvers en onervaren  Kamerlid tot geliefd fractievoorzitter die heel zichtbaar was in het publieke debat. Halsema beschrijft de invloed die de politiek op haar leven, haar denken en haar handelen heeft gehad, maar ook op de mensen om haar heen; haar man, haar kinderen en haar vrienden.
Lees verder
Pluche
Brigitte Koehler | 26 april 2016
Op 11 januari 2011 verliet Femke Halsema na 13 jaar de tweede kamer. Van vertegenwoordiger van een collectief wilde ze weer terug een individu worden. Dit bleek lastiger dan zij dacht. Met het boek Pluche heeft Halsema haar memoires geschreven en doet zij verslag van haar politieke leven.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Femke Halsema

Femke Halsema (1966) zat van 1998 tot 2011 voor GroenLinks in de Tweede Kamer. Van haar hand verschenen eerder de boeken Geluk! Voorbij de hyperconsumptie, haast en hufterigheid (2008) en Zoeken naar vrijheid (2010). Femke Halsema is nu werkzaam als publicist, programmamaker en bestuurder.

Andere boeken door Femke Halsema

Inhoudsopgave

Inleiding – Afscheid van de politiek

1. De aanloop
2. Een harde smak
3. Een parallelle wereld
4. Wegwezen jij!
5. De lijsttrekker
6. Een andere tijd
7. De eigen koers
8. Angst en conservatisme
9. De confrontatie
10. De kunst van het verliezen
11. Een lopend politiek wonder
12. Het scorebord
13. Crisis en geluk
14. Met de kennis van nu…
15. De strijd om het pluche
16. De anticlimax
17. De karavaan trekt voort

Epiloog – Winst en verlies

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Pluche