Managementboek.nl gebruikt cookies.

Grand Hotel Europa

Nederlandstalig | Gebonden
(1)
Verkooppositie: #93827821
Onze prijs: € 26,99
Vandaag voor 23:00 uur besteld,
morgen in huis.

Samenvatting

De schrijver neemt zijn intrek in het illustere maar in verval geraakte Grand Hotel Europa om te overdenken waar het is misgegaan met Clio, op wie hij in Genua verliefd is geworden en met wie hij in Venetië is gaan wonen. Hij reconstrueert het meeslepende verhaal van liefde in tijden van massatoerisme, van hun reizen naar Malta, Palmaria, Portovenere en de Cinque Terre en hun spannende...Toon volledige samenvatting

Specificaties

EAN:9789029526227
Taal:Nederlandstalig
Bindwijze:Gebonden, 552 blz.
Uitgever:De Arbeiderspers
Druk:1e druk, 2018

Over Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer schrijft romans, verhalen, gedichten, columns, essays, kritieken, theaterstukken en songteksten. Hij woont en werkt in Genua. Pfeijffer was tot 2004 werkzaam als classicus aan de Universiteit Leiden. Hij is gespecialiseerd in het werk van de klassieke dichter Pindarus.

In 1998 won hij de C. Buddingh’-prijs voor zijn dichtbundel Van de vierkante man. Voor de Boekenweek 2000 stelde hij de bundel De Antieken: Een korte literatuurgeschiedenis samen. In 2014 won hij de Libris literatuurprijs met zijn roman La Superba (2013).

In 2015 is Pfeijffer de auteur van het Poëziegeschenk en toerde hij in het voorjaar door Nederland en Vlaanderen met Tommy Wieringa, Dimitri Verhulst, Gustaaf Peek en Thé Lau met het theaterprogramma The Pursuit of Happiness.

Recensies (2)

Recensie door Marjan Maandag 

Grand Hotel Europa ontvangt nauwelijks meer bezoekers. Een duidelijk geval van vergane glorie. Slechts een aantal vaste gasten maakt nog gebruik van de sobere diensten van het hotel.

Een van hen is de schrijver. Hij heeft deze afgelegen plek uitgekozen om het verlies van zijn grote liefde Clio te verwerken en te beschrijven hoe het zo ver heeft kunnen komen.

‘Liefde in tijden van massatoerisme’ is de kreet waarmee Pfeijffer zijn boek de afgelopen maanden in de radiocommercials aanprees. Die dekt de lading van deze gelaagde roman volledig. En meer dan dat: hij verwijst naar de kunstig door het verhaal geweven kwestie van de behoorlijk uit de hand lopende stroom selfies makende toeristen die Europa overspoelt, vooral nu ook in Azië de ‘gewone man’ aan het reizen is geslagen. Venetië lijkt inmiddels op een pretpark, in ons eigen Giethoorn vraagt men naar de uitgang en in een afgelegen bergachtig gebied in Italië is onlangs een verbod op wandelen op teenslippers afgekondigd.

Wonderschoon en tegelijkertijd bijzonder schokkend is de manier waarop Pfeijffer het massatoerisme spiegelt aan de uitzichtloze treurnis van de vluchtelingenproblematiek, in het levensverhaal van piccolo Abdul. Grote hoeveelheden mensen reizen naar het Middellandse Zeegebied, vanuit het noorden én vanuit het zuiden. Met totaal tegenovergestelde oogmerken.

Tegen deze achtergrond vertelt de schrijver, in het bloemrijke taalgebruik van de geboren classicus, zijn liefdesgeschiedenis, doorspekt met kunsthistorische beschouwingen over Caravaggio en vooruitwijzingen naar de ondergang van Europa.

Verontrustend en weergaloos tegelijk. De Libris Literatuurprijs(nominatie) meer dan waard.

Recensie door Bertrand Weegenaar 

Ilja Leonard Pfeijffer laat in zijn nieuwste roman Grand Hotel Europa zijn alter ego behoorlijk lijden. Hij trok naar Venetië samen voor zijn nieuwe geliefde Clio. Daar wordt hij geconfronteerd met de schaduwkant van het massatoerisme. De identiteit van Europa lijkt verworden tot een pretpark waar hordes toeristen onze historische binnensteden bekijken en betasten.

De romanheld Ilja heeft...

Lees verder >
Als ondernemer houdt Bertrand Weegenaar zich bezig in de wereld van mobiele applicaties en innovatie, serious gaming, entertainment en nieuwe media. Daarnaast heeft hij belangstelling voor strategie en marketing.