Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Plancyclus in het sociaal agogisch werk

Gebonden Nederlands 2010 9789031377756
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In de hulpverlening is handelen het belangrijkste wat je doet, maar het is ook het laatste: er gaat een denk- en onderzoeksproces aan vooraf. Vaak zijn hulpverleners al aan het handelen of oplossen wanneer ze ontdekken dat hun oplossing niet goed werkt. Het blijkt dan dat het probleem nog onvoldoende is onderzocht, het handelen niet in lijn is met de diagnose of dat een concrete planning ontbreekt.

Dit boek gaat over alle stappen die hulpverleners moeten nemen om verantwoord te handelen, volgens de zogenaamde plancyclus. De auteur bespreekt de oriëntatiefase, de onderzoeksfase, de planningsfase, de uitvoeringsfase en de evaluatiefase. De stappen worden helder, concreet en geordend geformuleerd.

De plancyclus in het sociaal-agogisch werk biedt een praktisch basismodel om het eigen handelen te sturen. De stappen uit de cyclus zijn ook te gebruiken om samen met collegas en andere deskundigen kritisch (de effecten van) het eigen handelen te bekijken. Het basismodel biedt houvast om tijdens besprekingen met de cliënt gemakkelijker tot een diagnose én oplossing te komen.

Deze geactualiseerde tweede druk sluit aan op het nieuwe landelijke opleidingsprofiel. Daarnaast zijn nieuwe voorbeelden en extra casusmateriaal toegevoegd.

Specificaties

ISBN13:9789031377756
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:155
Druk:2
Verschijningsdatum:20-1-2016

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Plancyclus in het sociaal agogisch werk