Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De afwezige vader bestaat niet

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013 9789035139718
Direct te downloaden

Samenvatting

Een boek over de liefde voor en van vaders, over aanwezige en afwezige vaders, over de zwakke positie van vaders en de kracht van vaderschap.

De positie van de vader is de laatste jaren volop onderwerp van discussie. Steeds vaker wordt erkend dat mannen een belangrijke rol vervullen in de opvoeding van kinderen. Toch ligt de verantwoordelijkheid in de praktijk vaak bij moeders, omdat de vrouw deze uit gewoonte op zich neemt of omdat dit na een scheiding op die manier geregeld wordt.
Maar hierin schuilt wel het gevaar dat de nadruk op vrouwelijke eigenschappen als overleggen, praten, knuffelen, troosten en beschermen in de opvoeding te groot wordt. Kinderen zullen typische vaderrollen als de grenzensteller, de avonturier, de durfal en de doener missen. Dat leidt vooral bij jongens tot probleemgedrag en een grotere kans op de diagnose adhd. De oplossing? Een eerherstel van de typische mannenrol in de opvoeding van kinderen.
De afwezige vader bestaat niet vertelt mooie, schrijnende, aangrijpende en hoopvolle verhalen over het vaderschap, geflankeerd door de laatste wetenschappelijke inzichten. Een onmisbaar boek over wat vaderschap vandaag de dag betekent, en wat het zou kunnen (en moeten) zijn.

Irene Zwaan (1968), ontwikkelingssocioloog, was werkzaam als ontwikkelingswerker in Afrika en als adviseur emancipatie in Nederland. Tegenwoordig publiceert ze over diversiteitsvraagstukken en maatschappelijke ontwikkeling. Eerder schreef ze onder meer (samen met Kitlyn Tjin A Djie) Beschermjassen, transculturele hulp aan families.

Specificaties

ISBN13:9789035139718
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Uitgever:Bert Bakker
Verschijningsdatum:12-4-2013

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De afwezige vader bestaat niet