Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De firma

Het verhaal van McKinsey en de invloed op het moderne bedrijfsleven

Paperback Nederlands 2013 9789035140073
Niet leverbaar.

Samenvatting

'De firma' is een onthullende geschiedenis over consultancy op het hoogste niveau. McKinsey & Co., opgericht in 1926, is al decennia het toonaangevende consultancybureau ter wereld en was en is zeer belangrijk voor onder meer het Amerikaanse, Duitse en Nederlandse bedrijfsleven. McKinsey hielp de barcode ontwikkelen, en drong door tot in het Witte Huis en Downing Street 10. De consultants van McKinsey & Co. hebben een vernieuwende structuur geïntroduceerd binnen overheden, bedrijven en instituties die zorgde voor een wereldwijde verspreiding van het Amerikaanse kapitalisme.

Tegelijkertijd kan McKinsey worden geassocieerd met een lange lijst grote fouten. Zo speelde de firma een opvallende rol bij de veelbesproken ondergang van Enron en bij de grote bankencrisis. En dan was er nog de zaak-Rajat Gupta, ooit managing director van McKinsey maar nu in de gevangenis wegens een schandaal rond handel met voorkennis.

In 'De firma' ontrafelt een van Amerika's beste financieel journalisten hoe McKinsey & Co. bij zo veel bedrijven binnen heeft weten te dringen. McDonald laat zien hoe een van de meest prestigieuze, invloedrijkste en tegelijk geheimzinnigste bedrijven van de wereld opereert.

'De firma biedt een fascinerende blik achter het succes van het bedrijf. (...) Het boek onderzoekt de opmerkelijke en intrigerende breuk tussen de adviezen die McKinsey geeft en de uiteindelijke resultaten.' - The New York Times

Specificaties

ISBN13:9789035140073
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:400
Druk:1
Verschijningsdatum:1-10-2013
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (2)

De firma
Jan Hoogstra | 12 februari 2014
Wie kent het consultancybedrijf McKinsey niet, eigenlijk een van de grote onbekende adviseurs? ‘De firma, het verhaal van McKinsey en de invloed op het moderne bedrijfsleven’ van Duff McDonald beschrijft het levensverhaal van het organisatieadviesbureau McKinsey. Daarbij worden zowel hoogte- als dieptepunten belicht en wordt de invloed van de werkzaamheden van McKinsey op de hedendaagse economische situatie beschreven.
Lees verder
Onder de huid van ‘s werelds machtigste adviesbureau
Jeroen Ansink | 23 oktober 2013
In de advieswereld is het al jaren een gevleugelde uitspraak: ‘Je kunt niet ontslagen worden voor het inhuren van McKinsey.’ Het Amerikaanse consultancybureau geldt al bijna negentig jaar als hét orakel voor topbestuurders die worstelen met managementkwesties. Duff McDonald schreef een mooi en indringend boek over De firma.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (3)

nieuws
De firma
Bertrand Weegenaar 4 maart 2014 Duff McDonald heeft bij het schrijven van zijn boek De firma het script van de film The Firm (met Tom Cruise in de hoofdrol) voor ogen hebben gehad. Er zit namelijk nogal wat suspence in zijn boek.
interview
Duff McDonald: 'McKinsey is een luxe-product'
Jeroen Ansink 4 oktober 2013 In De firma neemt de Amerikaanse journalist Duff McDonald ons mee achter de schermen van het legendarische adviesbureau McKinsey. Ondanks blunders en criminele werknemers ziet hij de toekomst van 's werelds machtigste consultancy zonnig in. ‘McKinseys grootste uitdaging is het managen van haar eigen groei.’
nieuws
De machtige arm van McKinsey
Jeroen Ansink 10 september 2013 De naam boezemt zowel bewondering, angst, als afkeer in. Met een omzet van een slordige zeven miljard dollar per jaar is McKinsey het grootste en meest succesvolle adviesbedrijf ter wereld. Tegelijkertijd is het waarschijnlijk een van de grootste banenvernietigers aller tijden: waar McKinsey komt gaan steevast koppen rollen.

Over Duff McDonald

Duff McDonald, werkzaam geweest bij Goldman Sachs, is een New Yorkse journalist die onder meer schrijft voor The New York Observer, Time, Esquire en Newsweek.

Andere boeken door Duff McDonald

Inhoudsopgave

Introductie: de McKinsey-mystiek

1. De boerenjongen uit de Ozarks
2. Hoe de firma vorm kreeg
3. De invloedrijke tijd
4. Tien jaar twijfelen
5. Net als weleer
6. De cruciale vraag: zijn ze het waard of niet?
7. De nerds slaan terug
8. Geld graaien
9. Slecht advies
10. Verschansing
11. Verbroken verbond

Epiloog: de toekomst van McKinsey
Woord van dank
Noten
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De firma