Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Basis Kwalificatie Examinering in het hoger beroepsonderwijs

Paperback Nederlands 2015 9789036809320
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Vanuit de overheid moeten alle docenten in het hoger beroepsonderwijs een basiskwalificatie examinering (BKE) halen. Dit boek bevat de theoretische basis die een hbo-docent nodig heeft om de bewijsstukken voor deze verplichte BKE-certificering te kunnen leveren. De praktische voorbeelden in het boek geven een handreiking bij het maken van verschillende soorten toetsen. De reflectievragen en portfolio-opdrachten helpen hbo-docenten bij het inschatten van de eigen bekwaamheid op het gebied van toetsen.

De vele cases en tips zijn afkomstig vanuit de praktijk van verschillende hogescholen.De BKE richt zich op het doorlopen van de toetscyclus binnen het eigen vak/module. Deze kwalificatie is nodig als een docent optreedt als examinator. Met examinator wordt in het hoger beroepsonderwijs iedere docent bedoeld die eindverantwoordelijk is voor één of meer fasen van de toetscyclus. Deze toetscyclus bestaat uit 7 fasen.

De examinator ontwerpt en construeert een toets (fase 1 t/m 3), neemt deze af en beoordeelt (fase 4), analyseert en registreert (fase 5 en 6). Essentieel voor de borging van de kwaliteit van het toetsproces is fase 7: de examinator evalueert het doorlopen van alle fasen en benoemt verbeteracties voor een volgende cyclus.De BKE is onderdeel van de Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB). Alle hbo-docenten moeten aan de eindtermen van de BDB voldoen en beschikken over de BKE-kwalificatie.

Specificaties

ISBN13:9789036809320
Trefwoorden:hoger onderwijs
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:110
Uitgever:Edufit BV
Druk:1
Verschijningsdatum:26-11-2015
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Lia Bijkerk

Lia Bijkerk heeft Pedagogiek en Onderwijskunde gestudeerd en werkt als zelfstandig ondernemer onder de naam Edufit (www.edufit.nl). Ze ontwikkelt onderwijs, doet onderzoek,adviseert, coacht en verzorgt trainingen en workshops rondom het thema activerend opleiden.Lia heeft bijna 30 jaar ervaring in het maken en toepassen van activerende werkvormen. Lia heeft eerder producten uitgebracht die goed aansluiten bij 'Werken met actiekaarten'

Andere boeken door Lia Bijkerk

Inhoudsopgave

Inleiding

Werken vanuit een fundament
Toetsorganisatie
Functie van toetsen
Kwaliteitseisen
Toetscyclus
Basisontwerp
Construeren toetsmatrijs
Construeren toets met normering
Afnemen en beoordelen
Verwerken en analyseren
Registreren en communiceren
Evalueren en verbeteren

Bronnen
Bijlagen.

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Basis Kwalificatie Examinering in het hoger beroepsonderwijs