Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Handleiding medisch-wetenschappelijk onderzoek

Paperback Nederlands 2016 9789036813358
Verwachte levertijd ongeveer 1 werkdagen

Samenvatting

De moderne geneeskunde is in belangrijke mate gefundeerd op resultaten van medisch-wetenschappelijk onderzoek. Nieuwe inzichten in preventie, diagnose en prognose van ziekten kunnen alleen tot stand komen door degelijk uitgevoerd wetenschappelijk onderzoek. Evenzo kan de effectiviteit van een behandeling alleen door middel van goed onderzoek worden geëvalueerd. Kortom, medisch-wetenschappelijk onderzoek onderbouwt de toepassing van geneeskunde.

Op basis van een 12-stappenplan biedt de Handleiding medisch-wetenschappelijk onderzoek de lezer een praktische handreiking bij de opzet en uitvoering van onderzoek.

Een uitstekend hulpmiddel voor de:
- arts(-assistent) die een wetenschappelijk artikel wil publiceren;
- junior onderzoeker bij de aanvang van een onderzoek;
- student die een scriptie of wetenschappelijk verslag wil schrijven;

Deze achtste druk is geheel geactualiseerd. Er ligt nu meer nadruk op de context waarin het onderzoek plaatsvindt: wat is de relevantie voor mens en maatschappij, welke belangen zijn er, en hoe kan onderzoek integer en transparant blijven. Het aantal vormen van onderzoek is uitgebreid, o.a. met chirurgisch onderzoek, laboratoriumexperimenten, Big Data en data-gedreven studies. Actuele ontwikkelingen op het gebied van wetenschappelijke informatievoorziening, open access, organisatie en financiering en wetenschappelijke toetsing zijn verwerkt. Met moderne voorbeelden wordt ook de laboratoriumonderzoeker aangesproken.

Het volledige boek is ook digitaal beschikbaar met samenvattingen en toetsvragen per hoofdstuk en interessante en verdiepende links.

Over de auteurs:
Prof. Zielhuis en prof. Van Riel zijn werkzaam, of werkzaam geweest, op het Radboudumc in Nijmegen, respectievelijk als epidemioloog en reumatoloog.
Prof. Heydendael, emeritus hoogleraar psychologie, en dr. Maltha, gepensioneerd bioloog, waren eveneens aan het Radboudumc verbonden.
De auteurs zijn allen tientallen jaren betrokken geweest bij het methodologieonderwijs en de begeleiding van wetenschappelijk onderzoek aan de medische faculteit.

Specificaties

ISBN13:9789036813358
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:246
Druk:8
Verschijningsdatum:7-5-2016
Hoofdrubriek:Geneeskunde
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handleiding medisch-wetenschappelijk onderzoek