Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 41% korting

Mentale training in de sport

toepassing en effecten

Paperback Nederlands 2019 9789036816243
Nog slechts 3 exemplaren! Op=Op!
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis
56,95
33,95
VOORDEEL - 41% korting

Samenvatting

De belangen in de topsport zijn in de afgelopen decennia flink toegenomen. Daarmee is ook de mentale druk als prestatiebepalende factor een grotere rol gaan spelen. Zelfvertrouwen blijkt doorslaggevend op het moment dat het er echt om gaat. Dit boek leert (top)sporters alles over mentale trainingsprogramma's en bewijst dat het gebruik ervan hun vruchten afwerpt.

Zelfvertrouwen trainen? Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek gedaan met topsporters van wereldniveau, bewijst dit boek dat sporters beter presteren wanneer ze hun mentale vaardigheden trainen. Mentale training verbetert de technische uitvoering, waardoor (top)sporters hun hoogst haalbare persoonlijke niveau halen, waardoor (top)sporters uiteindelijk vaker zullen winnen.

Praktijkoefeningen Mentale training in de sport is zeker niet alleen theoretisch van aard, maar is evenzeer verrijkend waar het gaat om ademhalings-, ontspannings- en energieoefeningen. Hoe verbeter ik mijn zelfvertrouwen? Hoe bereik ik het juiste spanningsniveau in een wedstrijd? Welke processen zijn van invloed op mijn prestatie?

Kortom Mentale training in de sport geeft aanbevelingen, wetenschap en gaat over falende sporters, verdwenen automatismen, persoonlijkheid, het ongrijpbare fenomeen dat topvorm heet, black-outs, overtraining en ga zo maar door. Kortom interessante informatie voor iedere beoefenaar die zijn sport serieus neemt, alsmede voor een ieder die actief betrokken is in de sport. Dit boek is de mentale oppepper tot in lengte van dagen.

Rico Schuijers de auteur van dit boek is sportpsycholoog en mental coach. In de afgelopen vijftien jaar heeft hij met honderden sporters gewerkt.

Bestemd voor:
Bedoeld voor iedereen die betrokken is in de sport.

Specificaties

ISBN13:9789036816243
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:154
Druk:1
Verschijningsdatum:26-9-2019
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Rico Schuijers

Rico Schuijers is vooraanstaand en succesvol sportpsycholoog en heeft met zijn methoden en begeleiding bijgedragen aan grote successen in de sport. Zijn methoden (mentale aspecten) worden onder andere ook toegepast bij grote orkesten, de politie, in het bedrijfsleven en bij talentontwikkeling.

Andere boeken door Rico Schuijers

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mentale training in de sport