Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Wat elke professional over verslaving moet weten

Canon verslaving

Paperback Nederlands 2017 9789036818070
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boek, oorspronkelijk in 2007 gepubliceerd, blijkt inmiddels onmisbaar voor alle personen die zich in of rond de verslavingszorg bewegen. Professioneel of in lerende of opleidende rol. Het is een unieke publicatie op gebied van kennisoverdracht, bekwaamheidsontwikkeling, onderwijs en opleiding.

Dit gedegen overzicht van de belangrijkste onderdelen van verslaving en verslavingszorg kan beschouwd worden als canon en tegelijkertijd als 'body of knowledge' van dit vakgebied. De focus is in dit boek gericht op gebruik, misbruik en afhankelijkheid van psychoactieve stoffen, met name op alcohol, heroïne, cocaïne en cannabis.In deze herziene editie is de tekst op verschillende punten vernieuwd. In het bijzonder is er aandacht voor justitïele verslavingszorg en het op herstel gerichte perspectief van cliënten. Ook zijn literatuurlijsten aangepast en is praktische informatie geactualiseerd.Hoewel de verslavingszorg in Nederland al meer dan een eeuw bestaat, is er niet eerder een handleiding verschenen dat specifiek voor het hoger onderwijs (m.n. HBO) is geschreven.

Aan dit boek liggen geselecteerde teksten tientallen artikelen, handboeken, richtlijnen en literatuurstudies ten grondslag die qua actualiteit, leesbaarheid en empirische onderbouwing voldoen aan de hoge normen die de Raad voor Bekwaamheidsontwikkeling stelt. Deze Raad heeft de opdracht om 'moderne verslavingskunde' te bevorderen in opleidingen, trainingen en na en bijscholing van professionals in de gezondheidszorg.

Specificaties

ISBN13:9789036818070
Trefwoorden:zorg, verslaving
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:106
Druk:3
Verschijningsdatum:16-6-2017
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Jaap van der Stel

Jaap van der Stel is lector geestelijke gezondheidszorg, senior onderzoeker en publiceert geregeld over verslavingszorg en geestelijke gezondheidszorg.

Andere boeken door Jaap van der Stel

Inhoudsopgave

1.1 Inleiding
1.2 Gebruik van psychoactieve stoffen
1.3 Kenmerken van psychoactieve stoffen
1.3.1 Verschillen en overeenkomsten
1.3.2 Verslavende werking
1.4 Risico’s en ongewenste effecten
1.5 Epidemiologische gegevens
1.5.1 Algemeen
1.5.2 Alcohol
1.5.3 Tabak
1.5.4 Drugs
1.5.5 Internationale vergelijking
1.5.6 Gedragsverslavingen, kansspelen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wat elke professional over verslaving moet weten