Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Inleiding tot de gedragstherapie

Paperback Nederlands 2017 9789036819503
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Dit boek is al bijna vijftig jaar hét standaardwerk over achtergronden en praktijk van de gedragstherapie. Het is bedoeld voor de nieuwkomer die zich wil oriënteren in dit vakgebied, voor de cursist die zich de principes van de gedragstherapie eigen wil maken én voor de ervaren gedragstherapeut die wil bijblijven met de nieuwe ontwikkelingen in theorie en praktijk. Daarnaast is het boek zeer geschikt als naslagwerk voor beoefenaars van andere disciplines in de geestelijke gezondheidszorg. 

De eerste druk van 'Inleiding tot de gedragstherapie' verscheen in 1971. Deze zevende druk is een grondige herziening van de zesde druk uit 2007. Allereerst door de beschrijving van nieuwe inzichten, theorieën en methoden. Maar ook door de veranderde structuur: eenvoudiger en meer didactisch, dankzij een stapsgewijze verdieping in elk hoofdstuk.  

Deel 1 van 'Inleiding tot de gedragstherapie' beschrijft grondslagen van de gedragstherapie. De geschiedenis en de wetenschappelijke basis van de gedragstherapie komen aan bod, net zoals de meest recente ontwikkelingen.

Deel 2 licht de praktijk van de gedragstherapeut toe. Elke fase krijgt daarbij een apart hoofdstuk: informatieverzameling en werkrelatie, holistische theorie en probleemselectie, functieanalyse, plannen en uitvoeren, en evaluatie.

Specificaties

ISBN13:9789036819503
Trefwoorden:gedragstherapie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:345
Druk:7
Verschijningsdatum:15-12-2017
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Dirk Hermans

Dirk Hermans is als hoogleraar psychologie/gedragstherapie verbonden aan de KU Leuven. Hij doet onderzoek naar de grondslagen en praktijk van de gedragstherapie.

Andere boeken door Dirk Hermans

Over Filip Raes

Filip Raes is als hoogleraar psychologie/gedragstherapie verbonden aan de KU Leuven.Hij doet onderzoek naar de grondslagen en praktijk van de gedragstherapie.

Andere boeken door Filip Raes

Over Hans Orlemans

Hans Orlemans was één van de grondleggers van de gedragstherapie binnen ons taalgebied.

Andere boeken door Hans Orlemans

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Inleiding tot de gedragstherapie