Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Vastpakken en volhouden!

Moedig leiderschap in (zorg)organisaties

Paperback Nederlands 2018 9789036822275
Niet leverbaar.
42,95

Samenvatting

Hoe realiseer je een majeur ontwikkelingstraject dat tien tot vijftien jaar duurt? Op die vraag geeft de auteur van dit boek antwoorden. Je moet hypes negeren en weerstanden overwinnen, consequent vasthouden aan een visie en die consistent uitvoeren.

Vastpakken en volhouden! is een oproep aan bestuurders, professionals en leidinggevenden om de fundamentele en moedige keuze te maken om hun organisatie anders in te richten en aan te sturen. Een oproep om te kiezen voor een visie en managementfilosofie waarin patiënten, cliënten en medewerkers daadwerkelijk en samen centraal staan. Een visie waarin samenhang bestaat tussen missie en waarden, strategisch profiel en ambities, organisatie- en procesinrichting en kwaliteit van de arbeid. Een visie waarin moedig leiderschap en een coachende leiderschapsstijl kritische succesfactoren zijn.

Vastpakken en volhouden! laat zien welke praktische instrumenten beschikbaar zijn, geïllustreerd met vele praktijkvoorbeelden uit binnen- en buitenland. Het boek toont hoe je de balans vindt tussen sturing en zelforganisatie. Dat functie-ontwerp en teamontwerp twee kanten van dezelfde medaille zijn. Hoe klantwaarde daadwerkelijk valt  te realiseren. Hoe je voorkomt dat een missie verwordt tot window dressing. Tien praktische adviezen over de implementatie bieden de lezer houvast om een start te maken.

Vastpakken en volhouden! is vanwege de veelheid aan praktische instrumenten en praktijkvoorbeelden een uitdagend boek. Een boek waarin de auteur stelling neemt: moedig leiderschap is geen keuze maar een must.

Specificaties

ISBN13:9789036822275
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Hoofdrubriek:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

<p>Integrale aansturing en inrichting van (zorg)organisaties.- Missie en visie.- Strategie: van strategisch profiel naar realisatie op de werkvloer.- Organisatie- en besturingsmodel.- De patiënt centraal: procesoptimalisatie via Lean Six Sigma (LSS).- De medewerker centraal: functie- en teamontwerp.- Leiderschap.- Implementatie.- Ten slotte
.</p><p></p>

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vastpakken en volhouden!