Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Inspannings- en sportfysiologie

Paperback Nederlands 2023 9789036829205
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Inspanningsfysiologie is dé basis voor het begeleiden van bewegen, bijvoorbeeld voor training, bewegingsonderwijs en oefentherapie. Dit boek is het wereldwijde standaardwerk voor de inspannings- en sportfysiologie. De auteurs van de Amerikaanse uitgave, Larry Kenney, Jack Wilmore en David Costill, zijn absolute topwetenschappers op dit vakgebied.

Deze vierde, geheel geactualiseerde, Nederlandse editie van Inspannings- en sportfysiologie biedt toegankelijke, goed leesbare, wetenschappelijk onderbouwde, up-to-date kennis. Dit bijzonder complete boek besteedt veel aandacht aan de basisinspanningsfysiologie: Hoe werkt het menselijke lichaam tijdens inspanning? Daarnaast kijkt het uitgebreid naar de invloed van de omgeving op ons lichaam (hoogte, warmte, kou) en naar de invloed van leeftijd en sekse bij inspanning en sport. Verder wordt ingegaan op trainen voor prestaties, en de invloed daarop van voeding en lichaamssamenstelling. Ook de aanpak en effecten van bewegen gericht op gezondheid komen uitgebreid aan de orde. Deze editie is uitgebreid met nieuwe informatie over uiteenlopende onderwerpen als moleculaire adaptaties, obesitas, diabetes type II, bioinformatica, eiwitsynthese en spierkramp. De uitgave is rijk geïllustreerd en bevat tal van praktische en aansprekende voorbeelden en zelfstudievragen aan het eind van elk hoofdstuk. Online zijn Engelstalige videofragmenten en animaties beschikbaar

Gedegen kennis van inspannings- en sportfysiologie is onmisbaar voor (aankomende) bewegingswetenschappers, docenten lichamelijke opvoeding, fysiotherapeuten, coaches, trainers en andere professionals op het gebied van bewegen. Met de kennis van Inspannings- en sportfysiologie, zowel een handboek als een compleet naslagwerk, is het mogelijk uit te groeien tot een professionele begeleider.

De vertaler, drs. Gerard van der Poel, is bewegingswetenschapper (VU, 1989) en werkt sinds 1993 als zelfstandig inspanningsfysioloog. Gerard is een zeer ervaren docent, trainer, adviseur en auteur. Hij verzorgt onder meer nascholingen voor fysiotherapeuten en trainers. Gerard van der Poel is (mede)auteur van zes boeken en vele artikelen in vaktijdschriften.

Specificaties

ISBN13:9789036829205
Trefwoorden:sport, fysiologie, lichaam
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:700
Druk:4
Verschijningsdatum:31-3-2023
Hoofdrubriek:Gezondheid
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Inspannings- en sportfysiologie