Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

De samenleving, 14e editie met MyLab NL toegangscode

Kennismaking met de sociologie

Paperback Nederlands 2019 9789043035774
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

'De samenleving' biedt een toegankelijke inleiding tot het bestuderen van samenlevingen, de veranderingen daarin en de sociologische theorieën die erover zijn geformuleerd. Beschrijven, begrijpen en verklaren van de samenleving staan centraal. De situatie in Nederland wordt per onderwerp in een internationaal perspectief geplaatst.

Het boek biedt diverse verdiepingsmogelijkheden, zoals wereldkaarten, achtergrondverhalen en zelf-aan–zetvragen, om de student te stimuleren na te denken over zijn eigen omgeving en die van anderen. Het tentamen kan worden voorbereid met behulp van de schematische samenvatting en de meerkeuzevragen aan het eind van elk hoofdstuk.

Naar aanleiding van feedback van docenten in het hoger onderwijs is de 14e editie van De samenleving nog verder aangepast aan het Nederlandstalig onderwijs. Zo bevat deze editie meer real-life voorbeelden en extra oefeningen. Ook is deze herziening meegelezen door twee studenten, van wie de aanbevelingen zijn verwerkt in het boek.

Enkele nieuwe actuele thema’s in deze editie zijn: social media, de migratiecrisis, racisme-discriminatiedebatten, terrorisme, smartphones en cyberpesten.

Ten slotte is de digitale leeromgeving MyLab NL beschikbaar bij de 14e editie. Hierin kunnen studenten direct aan de slag met het studiemateriaal. Docenten kunnen hun lessen hier vooraf klaarzetten en studenten monitoren op hun voortgang.

'De samenleving' is bedoeld voor studenten voor wie inzicht in de maatschappij en sociologische processen een belangrijk onderdeel van de opleiding vormt, zoals de hbo-opleidingen MWD, SPH, IVK, CMV en pedagogiek en universitaire opleidingen, zoals Sociologie, Pedagogiek, Bestuurskunde en Criminologie.

Specificaties

ISBN13:9789043035774
Trefwoorden:sociologie, samenleving
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:608
Druk:14
Verschijningsdatum:4-4-2019
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over John Macionis

John Macionis is als professor in de sociologie verbonden aan Kenyon College in Gambier, Ohio, waar hij al bijna dertig jaar sociologie doceert. Bram Peper is als universitair docent sociologie verbonden aan de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Joanne van der Leun is verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden als hoogleraar criminologie.

Andere boeken door John Macionis

Over Bram Peper

Bram Peper is als universitair docent sociologie werkzaam aan de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam, en is daarnaast verbonden aan de afdeling Criminologie van de Erasmus School of Law.

Andere boeken door Bram Peper

Over Joanne van der Leur

Joanne van der Leun is als hoogleraar criminologie verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden.

Andere boeken door Joanne van der Leur

Inhoudsopgave

1. Wat is sociologie
2. Sociologische theorieën en methoden
3. Cultuur
4. Socialisatie: van jeugd tot ouderdom
5. Sociale interactie in het dagelijks leven
6. Groepen en organisaties
7. Economie, verzorgingsstaat en politiek
8. Sociale stratificatie
9. Mondiale stratificatie: arm en rijk op wereldschaal
10. Arbeid en zorg
11. Deviant gedrag
12. Migratie en etnische diversiteit
13. Onderwijs, zorg en gezondheid
14. Seksualiteit
15. Gezin en familie
16. Religie
17. Bevolking en verstedelijking
18. Sociale verandering: moderne en postmoderne samenlevingen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De samenleving, 14e editie met MyLab NL toegangscode