Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Beter wordt het niet

Een reis door het Habsburgse Rijk en de Europese Unie

Paperback Nederlands 2021 9789044542585
In herdruk, verschijningsdatum onbekend

Samenvatting

Europeanen klagen graag dat de Europese Unie zo verdeeld is, zo traag en zo zwak. Maar geloof het of niet, het Habsburgse Rijk was net zo. Tijdrekken, conflicten vermijden, permanent hervormen en lelijke compromissen sluiten waren hoekstenen van het Habsburgse bestuur.

Met fortwursteln, doormodderen, gaven de keizers vele volkeren, talen en culturen een dak boven het hoofd – en dat maar liefst zeshonderd jaar lang. Daar kan de EU, die al even multinationaal is, nog iets van leren. Kan het zijn dat de grootste Europese zwaktes tegelijkertijd een kracht zijn? En dat Europa per definitie alles half doet, en nooit af is?

Specificaties

ISBN13:9789044542585
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:248
Uitgever:De Geus
Druk:1
Verschijningsdatum:2-3-2021
Hoofdrubriek:Geschiedenis
ISSN:

Expertrecensies (2)

Beter wordt het niet - 'Duidt scherp de dilemma's waar Europa tegenaanloopt'
Dave van Ooijen | 22 september 2021
De Europese Unie is sinds haar oprichting betrokken bij een toenemend aantal conflicten. Niet alleen extern, zoals met Rusland, Syrië, Afghanistan en het voormalig Joegoslavië. Ook intern is het aantal conflicten gegroeid. Denk aan de eurocrisis, de Brexit, de bewaking van buitengrenzen en de conflicten met Polen en Hongarije over de onafhankelijkheid van rechters en media. 
Lees verder
Beter wordt het niet // ‘Vol vergeten verhalen, tegelijk razend actueel’
Sjors van Leeuwen | 28 juni 2021
Europeanen klagen graag dat de Europese Unie zo verdeeld is, zo traag en zo zwak. Maar geloof het of niet, het Habsburgse Rijk was net zo. Tijdrekken, conflicten vermijden, permanent hervormen en lelijke compromissen sluiten waren hoekstenen van het Habsburgse bestuur. Ze zijn ook de kracht van de Europese Unie. Dat lezen we in Beter wordt het niet van Caroline de Gruyter.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Caroline de Gruyter

Caroline de Gruyter is sinds 2013 Europa-correspondent van NRC Handelsblad in Wenen. Van 2008 tot 2013 woonde ze in Brussel, waar zij voor de krant de Europese banken en eurocrisis versloeg. Met haar verhalen uit de Europese hoofdstad, waar ze eerder ook al eens vijf jaar woonde, won zij in 2013 de prestigieuze Anne Vondelingprijs voor politieke verslaggeving. Caroline schrijft ook artikelen voor de gezaghebbende denktank Carnegie Europe. Zij schreef drie boeken. Caroline haalde met haar werk tweemaal de shortlist voor de Lira Correspondentenprijs.

Andere boeken door Caroline de Gruyter

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Beter wordt het niet