Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het vervallen huis van de islam

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2019 9789044634105
Direct te downloaden

Samenvatting

De islamitische wereld bevindt zich in een steeds dieper wordende crisis. Terwijl de rest van de wereld democratiseerde, nam het aantal democratieën in de islamitische wereld alleen maar verder af. Met de rechten van vrouwen, homoseksuelen en religieuze minderheden is het nergens zo slecht gesteld. Van Mali in West-Afrika tot de Filipijnen in Oost-Azië woeden tientallen burgeroorlogen met islamitische betrokkenheid die miljoenen mensenlevens hebben gekost.

Duizenden komen jaarlijks om bij aanslagen van terreurorganisaties als isis, Al-Qaeda en Boko Haram. Economisch raakt de islamitische wereld steeds verder achterop. Geen wonder dat velen elders een goed heenkomen zoeken. Maar ook wat integratie betreft zijn migranten uit moslimlanden hekkensluiters.

Met een indrukwekkende hoeveelheid feitenmateriaal toont dit boek de diepte van de islamitische crisis aan, en onderzoekt de oorzaken. Westers kolonialisme, inmenging van buitenaf en discriminatie bieden geen steekhoudende verklaring. De wortels van het probleem zijn religieus en liggen bij de groeiende invloed van het fundamentalisme, dat de islamitische wereld in een wurggreep houdt.

Specificaties

ISBN13:9789044634105
Trefwoorden:geschiedenis, religie, islam
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:256
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:26-2-2019
Hoofdrubriek:Geschiedenis
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
MEER Moois - Het vervallen huis van de Islam - 'Een wake-up call'
Sjors van Leeuwen | 10 juli 2019
De islamitische wereld bevindt zich in een steeds dieper wordende crisis. Althans, als je er met een westerse bril naar kijkt zoals auteur en hoogleraar Ruud Koopmans doet.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Over Ruud Koopmans

Ruud Koopmans (1961) is hoogleraar sociologie en migratie aan de Humboldt Universiteit en onderzoeksdirecteur aan het Wissenschaftszentrum in Berlijn (WZB). Hij is auteur van boeken en opiniestukken in binnen- en buitenland over migratie, sociale bewegingen en Europese integratie. Hij schreef eerder Het vervallen huis van de islam (2019).

Andere boeken door Ruud Koopmans

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het vervallen huis van de islam