Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Nudging - De remedie tegen keuzestress

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2019 9789044639339
Direct te downloaden

Samenvatting

We zien het allemaal om ons heen: in onze wereld van overvloed worden we overdonderd door de hoeveelheid keuzes die we voortdurend en op elk niveau moeten maken. Of het nu gaat om met de trap of met de lift, wel of niet lenen voor een grote aankoop, het best passende en goedkoopste telefoonabonnement van welke provider, maar ook: welke ziektekostenverzekering van welke zorgaanbieder, wel of geen zonnepanelen op het dak, het al dan niet registreren als orgaandonor... Het is lastig om goede keuzes voor jezelf te maken. En het idee dat anderen ons een keuze opleggen of zelfs maar aanbevelen geeft ons al de kriebels.

Maar nudges, kleine zetjes in de gewenste richting, helpen en soms zijn ze zelfs echt noodzakelijk. Dat geldt bijvoorbeeld voor werkgevers die de gezonde keuze onder de aandacht willen brengen van hun personeel, maar ook voor de overheid die verantwoorde keuzes wil stimuleren.

Nudging pleit voor een middenweg tussen betutteling en totale keuzevrijheid, en laat zien welke makkelijke oplossingen er bestaan om jezelf en anderen te helpen bij het maken van moeilijke keuzes.

"Vaak doen we niet wat we eigenlijk willen of wat goed voor ons is. Denise de Ridder en Lars Tummers leggen in Nudging op een leuke en heldere manier uit hoe dat komt én wat we daaraan kunnen doen. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over gedragsverandering." - Ben Tiggelaar

Specificaties

ISBN13:9789044639339
Trefwoorden:stress, keuzestress
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:180
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:24-9-2019
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

3.0 van de 5
1 stem
0
0
1
0
0

Interviews en artikelen (1)

preview
Nudging - De remedie tegen keuzestress
Lars Tummers 29 oktober 2019 In ons boek Nudging gaan wij - hoogleraar psychologie Denise de Ridder en hoogleraar bestuurs- en organisatiewetenschap Lars Tummers aan de Universiteit Utrecht -  in op keuzes maken en gedragsverandering. We leggen uit waarom gedragsverandering zo moeilijk is.

Over Denise de Ridder

Denise de Ridder is hoogleraar psychologie aan de Universiteit Utrecht en directeur van het Self-Regulation Lab waar onderzoek naar zelfregulatie van gezondheidsgedrag wordt gedaan.

Andere boeken door Denise de Ridder

Over Lars Tummers

Lars Tummers is hoogleraar bestuurs- en organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht.

Andere boeken door Lars Tummers

Inhoudsopgave

Woord vooraf

1. De dictatuur van de keuze
2. Gedachteloze keuzes
3. Van willen naar doen
4. De wortel, de zweep en de preek
5. Nudges 1.0
6. Soft paternalisme
7. Draagvlak voor nudges
8. Nudges 2.0

Nawoord
Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Nudging - De remedie tegen keuzestress