Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het verhaal van de grondwet

Zoeken naar Wij

Gebonden Nederlands 2019 9789044640014
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

We leven in de eeuw van de grondwet. Bijna alle landen ter wereld hebben er tegenwoordig wel een. Een betrekkelijk recent fenomeen, trouwens, want driekwart van al die grondwetten is van na 1975. En dat terwijl de wortels ervan net na de landbouwrevolutie liggen, meer dan tienduizend jaar geleden, toen nieuwe sociale organisatie- en leiderschapsvormen opkwamen en ook het recht ontstond. Het verhaal van de grondwet probeert historisch, biologisch, sociaalpsychologisch, economisch, politiek en juridisch te begrijpen waar dit fenomeen vandaan komt en waarom het juist nu in korte tijd ‘viral’ is gegaan.

Waarom is zo’n oeroud verschijnsel de laatste jaren ineens zo populair en dat ook nog eens in een tijd waarin we juist een democratische terugval meemaken? Waarom leven wereldwijd meer mensen onder een grondwet dan onder een eigen dak? Waarom hebben meer mensen grondwettelijke rechten dan een dagelijkse warme maaltijd, een smartphone of een voetbal? Wat voor soort rage is dat? Is het een blijvertje? En waarom is onze tweehonderd jaar oude grondwet in Nederland juist geeuwnieuws? Is dat erg? Niet volgens dit boek.

Specificaties

ISBN13:9789044640014
Trefwoorden:geschiedenis, grondwet
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:512
Uitgever:Prometheus
Druk:5
Verschijningsdatum:16-8-2019
Hoofdrubriek:Geschiedenis
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Wim Voermans

Prof.dr. W.J.M. Voermans is hoogleraar Staats- en bestuursrecht bij de afdeling staats- en bestuursrecht van de Faculteit rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden. Hij is tevens een dag in de week rector van de Europese Academie voor Recht en Wetgeving.

Andere boeken door Wim Voermans

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het verhaal van de grondwet