Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Wij zijn de Bickers!

Paperback NL 2020 9789044645781
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Tijdens de research voor haar historische romans stuitte Simone van der Vlugt op allerlei bijzondere verhalen, die ze nu in haar eerste non-fictieboek deelt.

Wij zijn de Bickers! vertelt het meeslepende verhaal van de Amsterdamse regentenfamilie Bicker, bekend van burgemeester Andries Bicker en Bickerseiland. We maken kennis met ze in de zestiende eeuw, als ze hun positie te midden van de stadselite innemen, en volgen ze naar de zeventiende eeuw, als ze op het toppunt van hun macht komen. Zowel de familie als de stad Amsterdam heeft in de Gouden Eeuw een belangrijk stempel gedrukt op de geschiedenis. Ook de periode na die glorietijd maken we met de familie mee, via Wendela Bicker, de vrouw van Johan de Witt, die in een woelige tijd leefde.

De grote gebeurtenissen in de geschiedenis worden afgewisseld met beschrijving van feesten, kleding, geboorten, liefde en vriendschap, die een kleurrijk en invoelbaar beeld schetsen van het leven in die tijd, zoals alleen Simone van der Vlugt dat kan.

Simone van der Vlugt is een van Nederlands grootste schrijvers van historische romans, thrillers en jeugdboeken. Ze ontving diverse prijzen, waaronder de NS Publieksprijs, en haar werk is wereldwijd vertaald. Van haar boeken zijn in Nederland ruim 2,5 miljoen exemplaren verkocht.

Specificaties

ISBN13:9789044645781
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:296
Uitgever:Prometheus
Verschijningsdatum:31-3-2020
Hoofdrubriek:Geschiedenis

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Wij zijn de Bickers
Bertrand Weegenaar 17 september 2019 We kennen hun namen (nog) van grachten, straten en panden. Pauw, Six, Reael en zeker Bicker. Gerenommeerde regentenfamilies uit de 15 tot de 18de eeuw. Families die eerst Amsterdam en daarna de Nederlanden groot, rijk en internationaal berucht gemaakt hebben. De ondernemers en handelaren die de VOC en de WIC hebben opgericht en gebruikt om een wereldrijk ver over zee te stichten.

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wij zijn de Bickers!