Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Hoe zit het nu echt met antidepressiva

Paperback Nederlands 2021 9789044648607
Verkooppositie 5286Hoogste positie: 5286
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Ruim een miljoen Nederlanders slikt antidepressiva. Dat is een indruk wekkend aantal en de vraag rijst dan ook hoe het zover heeft kunnen komen. Staat onze psychische gezondheid inderdaad onder druk door de alsmaar toenemende stress?

In 'Hoe zit het nu echt met antidepressiva' proberen psychiater Christiaan Vinkers en apotheker Roeland Vis het echte verhaal boven tafel te krijgen. Ze onderzoeken hoe een depressie in ons brein ontstaat, of er werkelijk sprake is van een depressie-epidemie, maar vertellen ook over de snelle opkomst van de antidepressiva. Heeft de farmaceutische industrie ons depressies aangepraat of juist geholpen met steeds betere behandelingen? En vormen LSD en paddo's de basis voor een nieuwe generatie antidepressiva?

In dit boek zoeken Vinkers en Vis tot de bodem uit hoe goed antidepressiva werken, wat de bijwerkingen zijn, maar ook hoe je er weer mee kunt stoppen. Geen twijfel dat je na het lezen van dit boek weet hoe het écht zit met antidepressiva.

Specificaties

ISBN13:9789044648607
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:272
Uitgever:Prometheus
Druk:2
Verschijningsdatum:20-9-2021
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Christiaan Vinkers

Christiaan Vinkers (1980) is psychiater en hoogleraar Stress en veerkracht bij het Amsterdam UMC. Hij is lid van de Raad Medische Wetenschappen van de KNAW. Eerder schreef hij samen met Roeland Vis Hoe zit het nu echt met antidepressiva.

Andere boeken door Christiaan Vinkers

Over Roeland Vis

Roeland Vis (1981) is ziekenhuisapotheker in het St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein en Utrecht. Hij doet onder meer klinisch onderzoek naar de nucleaire diagnostiek van ontstekingsziektes.

Andere boeken door Roeland Vis

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hoe zit het nu echt met antidepressiva