Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Sigrid Kaag

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789044649963
Direct te downloaden

Samenvatting

In één klap heeft Sigrid Kaag bij de verkiezingen van 2021 haar naam gevestigd. Schijnbaar vanuit het niets werd ze de machtigste vrouw in de politiek. Kaag is de politicus over wie iedereen een mening heeft. Maar wie is zij werkelijk, deze D66-leider en vicepremier? En wat betekent haar belofte van nieuw leiderschap?

Het verhaal van Sigrid Kaag is dat van een opmerkelijke loopbaan. Van een student uit een lerarengezin die op haar twintigste vertrekt naar Caïro. Die topdiplomaat wordt bij de Verenigde Naties en hard onderhandelt met Assad. Die zich thuis voelt in het Midden-Oosten, ook door haar huwelijk met een Palestijnse man. Sinds haar overstap naar de politiek maakt haar felle verdediging van waarden als tolerantie en de rechtsstaat haar geliefd en gehaat.

Het verhaal van Sigrid Kaag is ook dat van een vrouw die ‘aangaat’ als ze persoonlijk onder vuur ligt. En tegelijk zeer pragmatisch kan zijn. Dit boek is een portret van de politicus Kaag, die zich eigenzinnig en soms ongrijpbaar een weg baant door politiek Den Haag.

Welke gebeurtenissen hebben haar gevormd, hoe denkt zij en wat wil zij bereiken? Zij zocht al vaak de confrontatie met premier Rutte. Brengt zij zelf een andere manier van politiek bedrijven? En vooral: hoe groot zijn de ambities van deze nieuwe schaduwpremier?

Specificaties

ISBN13:9789044649963
Trefwoorden:biografie, politiek
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:192
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:11-5-2022
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Sigrid Kaag, schaduwpremier - 10 lessen
Liesbeth Tettero | 1 juni 2022
Politiek verslaggever Wilma Kieskamp was nieuwsgierig naar Sigrid Kaag. Voor Trouw volgde ze D66 al een tijdje, maar kon geen hoogte krijgen van deze politica. Kieskamp besloot op onderzoek te gaan. Ze sprak meer dan dertig mensen die Kaag in haar diplomatieke en politieke werk hebben meegemaakt en las interviews en speeches. 
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Wilma Kieskamp

Wilma Kieskamp (1965) is journalist. Sinds 2016 werkt zij voor dagblad Trouw als politiek verslaggever op het Binnenhof. Zij volgde de afgelopen jaren D66 en maakte de opkomst van Sigrid Kaag van dichtbij mee. Eerder werkte ze als chef van de buitenlandredactie en de opinieredactie van Trouw, en als verslaggever bij bijlage De Verdieping.

Andere boeken door Wilma Kieskamp

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Sigrid Kaag