Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Tijd tekort | tijd genoeg

Ontdek je tijdstype en haal meer uit je leven

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789044651256
Verkooppositie 5013Hoogste positie: 244
Direct te downloaden

Samenvatting

Margriet Sitskoorn ontrafelt onze strijd met de tijd en leert ons tijd genoeg te hebben

Het lijkt wel of we steeds meer moeten doen in steeds minder tijd. Dat we onze lijstjes nooit kunnen afwerken, amper de rust hebben om gelukkig te zijn, en dat tijd dus niet onze vriend maar onze vijand is. We ervaren het leven eerder als een race tegen de klok dan als een gelukkig verloop van bezigheden en gebeurtenissen. Steeds heftiger bekruipt ons het gevoel dat we uit de pas lopen. Maar uit de pas met wat?

Margriet Sitskoorn legt uit dat we uit de pas lopen met onszelf. Ze laat je ontdekken dat er verschillende tijdstypen bestaan en dat je, als je ontdekt wat jouw type is, kunt leren je tijd en energie zo in te zetten dat je niet alleen effectiever bent, maar ook minder stress ervaart. Dan ontstaat de juiste tijd. De tijd die past bij jou.

'Tijd tekort | tijd genoeg' geeft verhelderende inzichten en praktische tips die je leven gelukkiger en gezonder kunnen maken. Op het eind zul je verzuchten: waarom heb ik dit niet eerder geweten?

Specificaties

ISBN13:9789044651256
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:200
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:17-11-2022
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Tijd tekort/Tijd genoeg - ‘Stof tot nadenken’
Ineke Peters | 16 maart 2023
Gun jezelf de tijd en energie om te veranderen van iemand die altijd te weinig tijd heeft, naar iemand met genoeg tijd. Dat is het uitgangspunt van het nieuwe boek ‘Tijd tekort/Tijd genoeg’ van hoogleraar klinische neuropsychologie Margriet Sitskoorn.
Lees verder
recensie
Tijd tekort | tijd genoeg - Een goede aanpak
Elly Stroo Cloeck | 8 maart 2023
Wat een prettig boek is Tijd tekort | tijd genoeg van Margriet Sitskoorn! Het raakt een probleem dat ik herken: tijdsdruk voelen terwijl je geen deadlines hebt. Daarbij is het boek wetenschappelijk ingestoken en vrij compact. Vooral dat laatste is erg prettig als je toch al denkt nergens tijd voor te hebben. Het boek geeft een goede aanpak om van dat nare gevoel van tijdsdruk af te komen. Het gaat er namelijk niet om hoeveel tijd je hebt, maar hoe je tijd beleeft.
Lees verder
recensie
Tijd tekort | tijd genoeg - Verhelderende inzichten en praktische tips
Rudy Kor | 2 maart 2023
Ondanks het belang van tijd hebben we er weinig kennis over. Daar wil Margriet Sitskoorn met Tijd tekort | tijd genoeg verandering in brengen. Inzicht in de manier van omgaan met tijd helpt om een betere balans te krijgen tussen je kloktijd en je subjectieve tijd. Het boek wijkt af van de boeken die helpen bij het opstellen van dag-week- en maandschema’s. Sitskoorn laat zien dat er alternatieven zijn voor de eenzijdige manier waarop we tijd beleven en hoe we met tijd omgaan.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (2)

achtergrond
Grip op de tijd - Balanceren tussen Chronos en Kairos
Paul Groothengel 19 januari 2024 We hebben het razend druk, maar verspillen uren per dag aan zappen, swipen en scrollen. We klagen over drukte en hebben het gevoel dat de tijd ons door de vingers glipt. Had Seneca gelijk toen hij schreef dat een groot deel van ons leven verstrijkt met het doen van de verkeerde dingen? Het onderwerp is hotter dan ooit, blijkt uit recente managementliteratuur over hoe we (zouden moeten) omgaan met onze tijd. Wat kunnen we hiervan leren? Een rondgang.
preview
Tijd tekort | tijd genoeg - Ontrafel je strijd met de tijd en leer om tijd genoeg te hebben
Margriet Sitskoorn 23 december 2022 'Tijd tekort | tijd genoeg' is het nieuwe boek van Margriet Sitskoorn. Ze belooft verhelderende inzichten en praktische tips die je leven gelukkiger en gezonder kunnen maken. In haar preview vertelt ze meer over het boek.

Over Margriet Sitskoorn

Margriet Sitskoorn is hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan Tilburg University. Haar onderzoek richt zich op de relatie tussen hersenen en gedrag, en spitst zich toe op hoe gedrag en omgeving invloed op de hersenen uitoefenen en hoe men op deze manier de emoties, vaardigheden en het gedrag van gezonde mensen en patiënten kan beïnvloeden. Zij is tevens directeur van het NeuroCognitief Centrum Nederland (NCCN). Sitskoorn is een veelgevraagd spreekster en adviseur. Naast haar wetenschappelijke werk schrijft zij voor verschillende bladen, is zij een graag geziene gast bij tv-programma’s zoals de IQ Test. Eerder verschenen van haar hand de bestsellers Het maakbare brein, Passies van het brein en Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij.

Andere boeken door Margriet Sitskoorn

Inhoudsopgave

Woord vooraf

Deel I: Tijd: van objectieve tijd naar subjectieve tijd
Objectieve tijd
Subjectieve tijd

Deel II: Tijd tekort: inzicht in tijd tekort
De zes P’s van jouw tijd
Poverty. Tijdarmoede
Perspective. Jouw tijdsperspectief: het belang van verleden, heden en toekomst
Perfect day. Jouw perfecte dag: ben je een ochtend- of avondmens?
Pressure. Jouw gevoel van interne tijdsdruk
Precrastination. Jouw handelen op het gevoel van interne tijdsdruk
Pacing. Jouw ritme: hoe verdeel je je energie over taken en tijd?

Deel III: tijd genoeg: op weg naar tijd genoeg
Power. Krijg meer macht over je tijd

Aanvullende tips
Tot besluit

Woord van dank
Literatuur
Websites
Meer lezen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Tijd tekort | tijd genoeg