Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Europees internationaal rivierenrecht

Gebonden Nederlands 2015 9789046607428
Niet leverbaar.

Samenvatting

Dit boek behandelt in extenso alle juridische aspecten verbonden met het gebruik van binnenwateren voor scheepvaartdoeleinden, met name door binnenschepen. Zowel publiekrechtelijke als privaatrechtelijke vraagstukken komen daarbij aan de orde.

De verschillende grote ontwikkelingen die stapsgewijs tot stand zijn gekomen, van de Franse revolutie over het Congres van Wenen, het verdrag van Parijs van 1856 naar de grote verkeersconferenties in de 20ste eeuw, worden beschreven en geanalyseerd. Bijzonder boeiend is het plaatsen van het Europese rivierenrecht binnen het grotere kader van het internationaal publiek recht.

Fundamentele aspecten zoals de vrijheid van scheepvaart en de institutionalisering van het rivierenrecht worden grondig behandeld en geven zonder meer een grote meerwaarde aan dit boek. Het toetsen van de materie tegenover het recht van de Europese Unie en tegenover andere dan scheepvaartgebruiken van de waterwegen vervolledigt de aanpak van de auteur waarmee het voorliggende werk een bijna alomvattend beeld geeft van het Europese rivierenrecht.

Specificaties

ISBN13:9789046607428
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:1328
Druk:1
Verschijningsdatum:12-3-2015
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

De inhoudsopgave vindt u in het inkijkexemplaar.

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Europees internationaal rivierenrecht