Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Overleef de kredietcrisis

De opvolger van Als de dollar valt

Paperback Nederlands 2009 9789046806180
Voormalig top 100Totaal 1 dag
Niet leverbaar.

Samenvatting

'Overleef de kredietcrisis' is de lang verwachte opvolger van de bestseller 'Als de dollar valt' (2007). Hierin schreef Willem Middelkoop dat het niet de vraag was óf, maar wanneer ons financiële systeem in zou storten. Het bleken profetische woorden. Eind 2008 waren we slechts een paar uur verwijderd van de complete ineenstorting van ons wereldwijde kredietkaartenhuis.

Met een stroom onorthodoxe maatregelen proberen overheden nu te redden wat er te redden valt. In dit nieuwe boek legt Middelkoop uit dat een kredietcrisis niet is op te lossen met nog meer krediet. Deze wanhoopspogingen betekenen uiteindelijk slechts uitstel van executie.

In 100 vragen en antwoorden worden opnieuw veel geheimen over ons financiële systeem ontrafeld. 'Hoe ver kunnen de huizenprijzen dalen?' en 'Is mijn pensioen er straks nog wel?' Wie niet door de volgende crisis verrast wil worden, moet 'Overleef de kredietcrisis' zeker lezen.

Specificaties

ISBN13:9789046806180
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:205
Druk:1
Hoofdrubriek:Economie

Expertrecensies (2)

Overleef de kredietcrisis
Perry Oostrum | 8 februari 2010
Ik verwacht niet dat er veel mensen zijn die nog nooit gehoord hebben van Willem Middelkoop. Op de toppen van de crisis, althans wat media-aandacht betreft, was hij niet van de televisie weg te branden en schoof hij met grote regelmaat aan bij Pauw & Witteman en De wereld draait door. Zijn boek 'Overleef de kredietcrisis' is het vervolg op 'Als de dollar valt' uit 2007, waarin hij schreef dat het niet zozeer de vraag was óf, maar wanneer het financiële systeem in zou storten.
Lees verder
Middelkoop verwacht nog meer onheil
Hans van der Klis | 9 november 2009
De profetische bestseller 'Als de dollar valt' (uit 2007) maakte van Willen Middelkoop een veelgevraagd spreker en televisiepersoonlijkheid. Nu presenteert hij de opvolger, Overleef de kredietcrisis, met vier scenario’s voor de toekomst van de economie van de westerse wereld.
Lees verder

Lezersrecensies

3.9 van de 5
11 stemmen
4
3
3
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Willem Middelkoop: ‘De problemen beginnen nu pas’
Hans van der Klis 16 november 2009 Met zijn profetische boek 'Als de dollar valt' scoorde Willem Middelkoop in 2007 een grote bestseller. Nu is de opvolger verschenen, Overleef de kredietcrisis, waarin hij het falen van het financiële systeem analyseert en vier toekomstscenario’s schetst. ‘De experts kiezen er bewust voor de gevaren en de zwakheden van het systeem te negeren’, zegt hij. M&L sprak uitvoerig met Middelkoop.

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

Hoofdstuk 1 - De crash
Hoofdstuk 2 - De gevolgen
Hoofdstuk 3 - Geld is een illusie
Hoofdstuk 4 - Derivaten als toverproducten
Hoofdstuk 5 - Banken, bankiers en Wellink
Hoofdstuk 6 - Het geheim van Wall Street
Hoofdstuk 7 - Als de dollar valt
Hoofdstuk 8 - Scenario's voor een nieuw tijdperk

Nawoord
Geraadpleegde literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Overleef de kredietcrisis