Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het palet van de psychologie

Stromingen en hun toepassingen in hulpverlening en opvoeding

Paperback Nederlands 2008 9789046900109
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

'Het palet van de psychologie' behandelt zeven belangrijke stromingen in de psychologie: de psychoanalyse, het behaviorisme, de humanistische psychologie, de cognitieve psychologie, de systeemtheorie, de omgevingspsychologie en de biologische psychologie.
Van elke stroming komen de geschiedenis, de theoretische begrippen en opvattingen, de recente ontwikkelingen en de toepassingen in hulpverlening en opvoeding aan de orde. De stromingen worden met elkaar vergeleken aan de hand van hun mensbeeld, hoe zij verklaringen bieden voor psychische stoornissen, en de effectiviteit van hun toepassingen in de praktijk. Ook wordt hun verhouding tot het biopsychosociaal model uitgelicht.

Met dit boek krijgt de (aanstaande) hulpverlener en professionele opvoeder zeven 'brillen' in handen waarmee hij zijn werk kan begrijpen, interpreteren en vormgeven. Waarom gooit een ogenschijnlijk normale man zichzelf uit bed en ervaart hij zijn been als iets vreemds dat niet bij hem hoort? Hoe kan een jongen na een avond alcoholvrij bier drinken net zo aangeschoten zijn als zijn vrienden? Waarom wil een student zijn eigen naam niet meer zeggen? Het antwoord op zulke vragen is vaak te vinden in de toepassing van psychologische theorieën.

'Het palet van de psychologie' is in eerste instantie geschreven voor studenten binnen hbo-opleidingen als social work, pedagogiek en verpleegkunde. Het boek kan ook in andere opleidingen en voor professionals gebruikt worden. Op de bijbehorende website kan de student zijn kennis trainen met vragen, controleren met multiplechoicetoetsen en toepassen op casuïstiek.

Specificaties

ISBN13:9789046900109
Trefwoorden:psychologie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:415
Uitgever:Coutinho
Druk:4
Verschijningsdatum:22-5-2008
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Jakop Rigter

Jakop Rigter is als docent psychologie en psychopathologie verbonden aan de Haagse Hogeschool. Hij is daar werkzaam bij de Academie voor Sociale Professies en het kenniscentrum Jeugd & Opvoeding. Bij Uitgeverij Coutinho verschenen eveneens van zijn hand Psychologie voor de praktijk en Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen.

Andere boeken door Jakop Rigter

Inhoudsopgave

1. Psychologie: een palet vol theorieën
2. Psychoanalyse
3. Behaviorisme
4. Humanistische psychologie
5. Cognitieve psychologie
6. Systeemtheorie
7. De omgevingspsychologie
8. Biologische psychologie
9. Epiloog

Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het palet van de psychologie