Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Overtuigende teksten

Onderzoek en ontwerp

Paperback Nederlands 2012 9789046903292
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Hoe komt het dat woorden gedrag kunnen beïnvloeden? En waarom mislukt dat vaak? 'Overtuigende teksten' biedt een overzicht van theorieën over de invloed van taal, tekst en beeld binnen het overtuigingsproces en van het empirisch onderzoek hiernaar.

De auteurs koppelen onderzoek naar de invloed van deze boodschapkenmerken aan verschillende verwerkingsprocessen. Ook besteden zij aandacht aan automatisch en beredeneerd gedrag en de rol van cultuurverschillen in het overtuigingsproces. Tot slot gaan zij in op het ontwerpen en pretesten van persuasieve teksten, waarbij zij een overzicht geven van methoden en instrumenten die je kunt inzetten om relevante informatie over de doelgroep te verzamelen. Elk hoofdstuk sluit af met praktische opgaven.

'Overtuigende teksten' is geschreven voor studenten aan communicatieopleidingen en studenten Nederlands en taalwetenschap. Daarnaast biedt het boek tal van praktische inzichten aan professionals, zoals tekstschrijvers of mensen in de reclamewereld. De auteurs van dit boek zijn verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hans Hoeken is hoogleraar persuasieve communicatie. Jos Hornikx en Lettica Hustinx zijn beiden universitair docent. Allen doen onderzoek naar de invloed van taal, tekst en beeld op het overtuigingsproces.

Specificaties

ISBN13:9789046903292
Trefwoorden:overtuigen, taal
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:275
Uitgever:Coutinho
Druk:2
Verschijningsdatum:10-8-2012

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Hans Hoeken

Hans Hoeken promoveerde op een proefschrift over inhoud, structuur en stijl van teksten op de vorming van attitudes. Hij is hoogleraar Persuasieve communicatie.

Andere boeken door Hans Hoeken

Over Jos Hornikx

Jos Hornikx is universitair docent. Hij is gepromoveerd op een cultuurvergelijkend onderzoek naar de overtuigingskracht van evidentietypen en doet nu onderzoek naar argumentkwaliteit en de invloed van cultuur op het overtuigingsproces.

Andere boeken door Jos Hornikx

Over Lettica Hustinx

Lettica Hustinx, gepromoveerd op psycholinguïstisch onderzoek naar talige structuurmarkeerders, is universitair docent en onderzoekt de invloed van stilistische middelen, zoals levendigheid, op de overtuigingskracht van tekst.

Andere boeken door Lettica Hustinx

Inhoudsopgave

1. Overtuigende documenten
2. Determinanten van gedrag
3. Mentale processen en overtuiging
4. Documentontwerp: preliminaire keuzes
5. Documentontwerp en systematische verwerking: de kracht van argumenten
6. Documentontwerp en heuristische verwerking: de kracht van vuistregels
7. Experiëntiële verwerking: de kracht van retorische figuren
8. Cultuurverschillen en het overtuigingsproces
9. Het ontwerpen en pretesten van persuasieve teksten

Literatuur
Register
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Overtuigende teksten