Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ondernemen en innoveren in zorg en welzijn

Van signaal naar succesverhaal

Paperback Nederlands 2015 9789046904619
Niet leverbaar.

Samenvatting

Als je een eigen bedrijf hebt, als zzp’er werkt of werkzaam bent als professional in een organisatie, is het van belang om ondernemend en innovatief te zijn, óók in de sector zorg en welzijn. Dat vraagt om specifieke kwaliteiten van de professional, maar ook van de organisatie. Krijgt en neemt de professional voldoende speelruimte om te experimenteren? Hoe zorgt hij ervoor dat er naar zijn ideeën geluisterd wordt? En hoe krijgt hij binnen de organisatie ondersteuning bij het realiseren van deze ideeën?

In 'Ondernemen en innoveren in zorg en welzijn' werkt de (toekomstige) professional geleidelijk toe naar een business- en evaluatieplan voor een eigen innovatief idee. Daarin geeft hij aan hoe hij deze nieuwe kans het beste kan realiseren en evalueren. Speciale aandacht gaat uit naar het signaleren van kansen en het voeren van de dialoog daarover met diverse belanghebbenden. Elk hoofdstuk bevat leerdoelen, een casus, inspirerende praktijkvoorbeelden en de theoretische onderbouwing. Deze worden afgewisseld met relevante artikelen, onderzoeksrapporten, interviews, beleidsrapporten en weblogs. De hoofdstukken eindigen met een samenvatting. De ondersteunende website biedt praktijkopdrachten, voorbeelddocumenten en verwijzingen naar diverse bronnen.

Deze herziene editie is volledig geactualiseerd. De onderwerpen ‘sociaal ondernemen’, ‘inclusief ondernemen’ en ‘de inzet van sociale technologie’ zijn toegevoegd. De informatie over samenwerkings- en ondernemingsvormen is geactualiseerd en nieuwe methoden om sociale impact te meten zijn opgenomen. Daarnaast is een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden geactualiseerd en toegevoegd.

'Ondernemen en innoveren in zorg en welzijn' is bedoeld voor studenten van sociale studies (SPH, MWD, CMV, creatieve therapie, toegepaste psychologie en pedagogiek) en van paramedische opleidingen. Daarnaast kan het gebruikt worden door professionals in zorg en welzijn.

Op de bijbehorende website vindt u onder andere opdrachten, toetsvragen en tips voor verder lezen, waarin wordt verwezen naar interessante, relevante media. Docenten kunnen via deze website extra docentenmateriaal aanvragen. Dit materiaal bestaat uit uitwerkingen van de opdrachten en de antwoorden op de toetsvragen.

Specificaties

ISBN13:9789046904619
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:296
Uitgever:Coutinho
Druk:2
Verschijningsdatum:21-4-2015
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ondernemen en innoveren in zorg en welzijn