Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789046905821. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.
, , , , e.a.

De brede basis van het sociaal werk

Grondslagen, methoden en praktijken

Paperback Nederlands 2023 9789046908143
Verkooppositie 5330Hoogste positie: 644
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Het sociaal domein speelt zich af tegen een complexe achtergrond van organisatorische contexten, professionele disciplines en individuele, sociale en maatschappelijke vraagstukken. Hierdoor dreigt het zicht op een gemeenschappelijke basis snel verloren te gaan. De herziening van De brede basis van het sociaal werk biedt inzicht in een geactualiseerde selectie van methoden en praktijken, met focus op gemeenschappelijke grondslagen, ook op het snijvlak van zorg en welzijn.

'De brede basis van het sociaal werk' is geschreven voor studenten van de hbo-bachelor Social Work. Het boek is daarnaast zeer geschikt voor studenten van andere hbo-opleidingen en associate degrees in het sociaal domein. Vanwege de actuele thema’s is de uitgave ten slotte ook interessant voor sociaal professionals.

'De brede basis van het sociaal werk' is compleet herzien en geactualiseerd. De herziening gaat in op actuele thema’s zoals de energietransitie, maar ook het snijvlak van zorg en welzijn en hoe preventie hierin een rol kan spelen.

De diverse hoofdstukken zijn geschreven door verschillende auteurs met ruime expertise in het sociaal werk. Het boek staat onder redactie van Marcel Spierts, Ard SprinkhuizenMarc Hoijtink, Ed de Jonge en Lia van Doorn.

Specificaties

ISBN13:9789046908143
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:360
Uitgever:Coutinho
Druk:2
Verschijningsdatum:31-8-2023
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Marcel Spierts

Marcel Spierts (1957) studeerde andragologie aan de Universiteit van Amsterdam en is verbonden aan de afdeling contractactiviteiten van de Faculteit Sociaal-Agogische Dienstverlening, Hogeschool van Amsterdam. Als opleider/adviseur houdt zich daar ondermeer bezig met beleids- en werkontwikkeling in opdracht van gemeentes en welzijnsinstellingen. Daarnaast is hij werkzaam als docent theorie en methoden van Culturele en Maatschappelijke Vorming bij de Haagse Hogeschool.

Andere boeken door Marcel Spierts

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De brede basis van het sociaal werk