Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Bespreekbaar maken van seksualiteit en intimiteit

handboek voor professionals in zorg en welzijn

Paperback Nederlands 2017 9789046905838
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Veel professionals in zorg en welzijn hebben moeite om seksualiteit en intimiteit bespreekbaar te maken. Dit boek geeft essentiële informatie over deze onderwerpen en biedt handvatten om professioneel te kunnen omgaan met beroepssituaties waarin seksualiteit en intimiteit een rol spelen.

'Bespreekbaar maken van seksualiteit en intimiteit' gaat in op de seksuele ontwikkeling van mensen, de vragen en problemen die daarbij kunnen ontstaan en plaatst het begrip seksualiteit in een breed maatschappelijk kader. Er is veel aandacht voor een positieve grondhouding ten opzichte van seksualiteit en intimiteit en voor het vroegtijdig bespreekbaar maken van kwesties. Het boek schetst een breed beeld van seksualiteit en intimiteit in verschillende levensfasen en richt zich op het professioneel werken met verschillende doelgroepen zoals kwetsbare jongeren, zedendelinquenten, slachtoffers van seksueel misbruik, ouderen en mensen met een psychische aandoening.

'Bespreekbaar maken van seksualiteit en intimiteit' is geschreven voor studenten van opleidingen in zorg en welzijn en in het veiligheidsdomein en voor professionals die hun beroepshouding willen verbeteren.

Er is online studiemateriaal bij dit boek met opdrachten en discussievragen voor het trainen van praktische vaardigheden en reflectie.

Het boek is samengesteld door experts van kenniscentra en universiteiten, deskundigen uit het onderwijs en professionals uit het werkveld en staat onder redactie van Mechtild Höing, Janine Janssen, Malou Liebregts en Anne Boer. Zij zijn allen verbonden aan Avans Hogeschool.

Specificaties

ISBN13:9789046905838
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:336
Uitgever:Coutinho
Druk:1
Verschijningsdatum:7-9-2017
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Janine Janssen

Janine Janssen is van huis uit cultureel antropoloog en criminoloog. Zij is als hoofd onderzoek verbonden aan het Landelijk Expertise Centrum Eer Gerelateerd Geweld van de nationale politie. Verder is zij lector Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties aan Avans Hogeschool en bijzonder hoogleraar Rechtsantropologie aan de Open Universiteit. Als politieambtenaar, lector en bijzonder hoogleraar heeft zij een bijzonder zit op de relatie tussen wetenschap en inzet daarvan voor, door en met professionals in de veiligheidszorg.

Andere boeken door Janine Janssen

Over Malou Liebregts

Malou Liebregts behaalde haar master Criminologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Binnen het profiel Grootstedelijk Beleid onderzocht ze de bewegingen van illegale jongeren binnen de publieke ruimte. Binnen de opleiding Social Work binnen Avans Hogeschool Breda is ze betrokken bij de minor Werken in het Gedwongen Kader en geeft ze vakken binnen de thema's jeugdcriminaliteit, schuldhulpverlening en intercultureel werken.

Andere boeken door Malou Liebregts

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bespreekbaar maken van seksualiteit en intimiteit