Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Handboek academisch schrijven

in stappen naar een essay, paper, artikel, scriptie of proefschrift

Paperback Nederlands 2018 9789046906347
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Een goede wetenschappelijke tekst schrijven is geen gemakkelijke opgave. De academische praktijk is complex en elke discipline stelt andere eisen aan teksten. Daarnaast vraagt het onderzoek, dat de basis vormt van de te schrijven tekst, de nodige aandacht.

Handboek academisch schrijven geeft inzicht in de mechanismen van academisch denken, academisch schrijven en academische teksten. De auteur bespreekt de aanpak van kleine schrijfopdrachten zoals essays en korte papers, maar ook van grote schrijftaken zoals bachelor- en masterscripties, artikelen en proefschriften. Het boek volgt de activiteiten van een academisch schrijfproces: oriënteren op de opdracht, een plan maken en het schrijven zelf.

Effectieve leesstrategieën en doeltreffend gebruik van feedback komen ook aan bod. De stappen en voorbeelden komen uit verschillende vakgebieden en kunnen gebruikt worden voor verschillende schrijftaken. Op de bijbehorende website staan aanvullende theorie en voorbeelden, formulieren en tips voor verder lezen.

'Handboek academisch schrijven' is een leerzaam en toegankelijk boek voor alle academische schrijvers.

Specificaties

ISBN13:9789046906347
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Uitgever:Coutinho
Druk:2
Verschijningsdatum:8-11-2018
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Joy de Jong

Joy de Jong is coördinator van het Academisch Schrijfcentrum Nijmegen (ASN) van de Radboud Universiteit Nijmegen en is gepromoveerd op onderzoek naar scriptiegesprekken. Al ruim twintig jaar verzorgt ze cursussen en workshops op het gebied van academisch schrijven en het begeleiden ervan. Ze is medeoprichter van het landelijke Netwerk Academische Communicatieve Vaardigheden.

Andere boeken door Joy de Jong

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek academisch schrijven