Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Profileer jezelf als sociaal werker

Paperback Nederlands 2020 9789046907160
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Sociaal werkers zijn bevlogen professionals. Hun werk heeft grote waarde voor de individuen, groepen, buurten en organisaties waarmee ze werken en daarmee voor de samenleving als geheel. Laten zien en vertellen wat deze waarde is, wat zij als professionals kunnen betekenen voor diverse samenwerkingspartners, is van groot belang. Profileer jezelf als sociaal werker helpt hen overtuigend te verwoorden waar ze voor staan, waar ze goed in zijn, wat ze doen en wat de impact daarvan is.
Profileer jezelf als sociaal werker wisselt theorie af met inspirerende praktijkvoorbeelden. Door het boek heen zijn persoonlijke verhalen van sociaal professionals opgenomen. Zij vertellen hoe zij zich (hebben leren) profileren en zij geven adviezen en praktische tips. De auteurs beschrijven hoe je stap voor stap bouwt aan een authentiek, persoonlijk en pakkend profileringsverhaal over jezelf als sociaal werker. Ook geven zij aan hoe je dat verhaal in diverse contexten kunt presenteren. Zij bespreken daarbij een groot aantal online en offline middelen die je kunt toepassen.
De bijbehorende website biedt aanvullend studiemateriaal in de vorm van opdrachten, reflectievragen en tips voor verdere verdieping en inspiratie.
Dit boek is geschreven voor studenten van hbo-opleidingen Social Work en Pedagogiek en voor professionals in het sociale domein.
Het belang van ‘leren profileren’ binnen sociale opleidingen neemt toe. Profileer jezelf als sociaal werker is geschikt voor scholing in het kader van presenteren, professionele ontwikkeling en studieloopbaanbegeleiding.
Petra Verhagen is auteur van diverse studieboeken en was docent bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Marion van de Wijdeven werkt als onderwijskundig adviseur en beleidsmedewerker bij dezelfde hogeschool.

Specificaties

ISBN13:9789046907160
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:215
Uitgever:Coutinho
Druk:1
Verschijningsdatum:10-3-2020
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Profileer jezelf als sociaal werker