Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Interprofessioneel communiceren in zorg en welzijn

Paperback Nederlands 2020 9789046907269
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Maatschappelijke ontwikkelingen dwingen gezondheidszorgprofessionals uit verschillende beroepsgroepen nauw met elkaar samen te werken. Ook wordt een sterker beroep gedaan op de samenwerkingsvaardigheden met de cliënt en diens sociale netwerk. . Efficiënte samenwerking leidt tot betere zorg, minder miscommunicatie en hogere tevredenheid bij alle betrokken professionals. Interprofessioneel communiceren in zorg en welzijn helpt (toekomstige) zorg- en welzijnsprofessionals de onderlinge communicatie te verbeteren met alle betrokkenen.
Interprofessioneel communiceren in zorg en welzijn is het eerste boek dat communicatie bij interprofessionele samenwerking centraal zet. De uitgave beschrijft de manier waarop samenwerkende professionals taal kunnen inzetten om tot goede afstemming te komen en een gezamenlijk doel te bereiken. Het ondersteunt bij het herkennen en toepassen van verschillende communicatiestijlen en biedt checklists, reflectieopdrachten en casuïstiek voor het evalueren van de eigen communicatie, van jezelf als professional en als onderdeel van een team. De inhoud van het boek is gekoppeld aan een digitale leeromgeving met aanvullende publicaties, online-colleges, verwijzingen naar verdiepende literatuur en studieopdrachten.
Interprofessioneel communiceren in zorg en welzijn is geschreven voor studenten van sociale en zorgopleidingen. Daarnaast is het geschikt voor alle professionals die werkzaam zijn binnen de gezondheidszorg en het domein mens en maatschappij.
Yvonne van Zaalen is als associate lector bij Fontys Paramedische Hogeschool verantwoordelijk voor de interprofessionele samenwerking binnen onderzoek. Marlies Mulderij is logopedist en geeft stem-, communicatie- en presentatietrainingen. Stijn Deckers is orthopedagoog,docent bij de Radboud Universiteit en manager diagostiek en behandeling bij stichting Milo.

Specificaties

ISBN13:9789046907269
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:231
Uitgever:Coutinho
Druk:1
Verschijningsdatum:28-9-2020
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Yvonne van Zaalen

Yvonne van Zaalen is als associate lector en strategisch adviseur onderzoek verbonden aan Fontys Paramedische Hogeschool.

Andere boeken door Yvonne van Zaalen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Interprofessioneel communiceren in zorg en welzijn