Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Professionele autonomie in sociaal werk

Een model voor verantwoord handelen

Paperback Nederlands 2022 9789046907658
Verkooppositie 542Hoogste positie: 167
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Sociaal werkers hebben tijdens het werk de ruimte om af te stemmen op de mensen met wie ze werken om ze zo tot hun recht te laten komen. Ze hebben echter ook te maken met kaders zoals wetgeving, beleid en professionele standaarden voor het beoordelen, beslissen en handelen. Hoe ga je op autonome en verantwoordelijke wijze om met de kaders waarbinnen elke sociaal professional zich moet bewegen? Professionele autonomie in sociaal werk brengt de kaders, regels, richtlijnen en het beleid in kaart waarbinnen (toekomstige) sociaal werkers hun werk verantwoord, zorgvuldig en autonoom kunnen uitoefenen.
Professionele autonomie in sociaal werk leert de sociaal werker om de eigen werkwijze goed te onderbouwen. Het boek introduceert een model met handelingskaders en een handig toepasbaar schema. De kaders helpen sociaal werkers om weloverwogen gebruik te maken van de ruimte die zij hebben om onafhankelijk te werken. De auteur laat zien hoe professionals de kaders op praktische wijze kunnen inzetten en maakt hierbij gebruik van veelvoorkomende situaties en dilemma’s. In het boek is bovendien de beroepscode voor sociaal werkers verwerkt, die sinds januari 2022 van kracht is en waarvan de auteur de tekst heeft geschreven.
Dit boek is geschreven voor studenten van de hogere sociale studies. Daarnaast is het ook geschikt voor professionals die zich via nascholing verder willen ontwikkelen.
Jurja Steenmeijer is sociaal werker en ethicus. Ze werkt als beleidsmedewerker voor beroepsvereniging BPSW en verzorgt trainingen beroepsethiek in de jeugdzorg en sociaal werk.

Specificaties

ISBN13:9789046907658
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Uitgever:Coutinho
Druk:1
Verschijningsdatum:21-3-2022
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Professionele autonomie in sociaal werk