Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Doelgericht onderwijs ontwerpen

In vijf stappen naar passende leeractiviteiten

Paperback NL 2023 9789046908297
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De wereld is volop in beweging en het basisonderwijs verandert mee. Als leerkracht krijg je steeds meer ruimte om samen met collega’s eigen leeractiviteiten vorm te geven, maar hoe doe je dat? Hoe bereid je kinderen voor op een toekomst waarvan niemand weet hoe die eruit gaat zien? Wat is voor leerlingen van nu belangrijk om te leren – en hoe leer je ze dat? Hoe ga je om met verschillende onderwijsbehoeftes en hoe zorg je ervoor dat alle leerlingen op hun eigen niveau optimaal presteren? Doelgericht onderwijs ontwerpen, de opvolger van Cyclisch onderwijs ontwerpen, helpt je als (toekomstig) leerkracht om samen met collega’s onderwijs te ontwerpen dat past bij deze tijd. Het werken vanuit doelen staat daarbij centraal.

Het boek begint met een hoofdstuk over het belang van onderwijs ontwerpen en wat dat betekent. De vijf stappen in de cyclus van doelgericht onderwijs ontwerpen worden in dit hoofdstuk geïntroduceerd. Dit zijn: doelen stellen, leeractiviteiten ontwerpen, leeractiviteiten organiseren, leeractiviteiten begeleiden, en evalueren. Deze stappen worden in de volgende vijf hoofdstukken nader toegelicht.

Doelgericht onderwijs ontwerpen is bestemd voor pabostudenten en professionals in de onderwijspraktijk.

Anouke Bakx en Anje Ros zijn beiden lector Goed leraarschap, goed leiderschap aan Fontys Hogeschool Kind en Educatie. Erik Bolhuis werkt als hogeschoolhoofddocent bij Institutional Research en geeft les bij de masters van de lerarenopleidingen van Hogeschool Windesheim.

Specificaties

ISBN13:9789046908297
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:253
Uitgever:Coutinho
Verschijningsdatum:23-3-2023
Hoofdrubriek:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Doelgericht onderwijs ontwerpen